Huawein someosasto päätti vuoden noloon mokaan – vastuussa olleille palkanalennus: "Tapaus vahingoitti brändiämme"

0:29
Näin hylkäät iPhonella saapuvan puhelun, vaikka Hylkää-nappi ei olisi näkyvissä.

Kiinalaisen matkapuhelinvalmistajan Twitter-tilillä toivotettiin hyvää uutta vuotta kilpailijan puhelimesta lähetetyllä twiitillä. Julkaisu poistettiin nopeasti, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Huawei toivotti Twitter-tilillään hyvää vuotta tviitillä, jonka alla luki, että se oli lähetetty iPhonesta, "via Twitter for iPhone". Tviitti poistettiin tililtä nopeasti, mutta se ehti levitä kuvakaappauksina ympäri internetin.

Uutistoimisto Reuters kertoo saaneensa käsiinsä Huawein sisäisen muistion, jossa tapaus selvitetään ja rangaistukset langetetaan. "Tapaus vahingoitti Huawein brändiä", sanoi varatoimitusjohtaja Chen Lifang muistiossa Reutersin mukaan.

Huawein sometilien hallinta on ulkoistettu Sapient-nimiselle yritykselle, jolla oli VPN-yhteysongelmia tietokoneen kanssa. Tästä syystä tviitti lähetettiin matkapuhelimella – iPhonella – roaming-sim-korttia käyttäen. Kiinassa ei pääse Twitteriin ilman VPN-yhteyttä.

Reutersin näkemän muistion mukaan Huawein johto katsoo, että kömmähdys johtuu työjärjestyksen laiminlyömisestä ja huonosta johtamisesta. Kaksi tästä vastuullista työntekijää on siirretty organisaatiokaaviossa yhtä sijaa alempiin tehtäviin ja heidän palkkaansa on pienennetty 5000 juanilla eli noin 640 eurolla. Huawein digimarkkinoinnin johtajan palkkaluokka on myös jäädytetty vuodeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja