F1-sarjan kiistelty uudistus tarjoaa Kimi Räikköselle uudenlaisen mahdollisuuden – "Se on ollut hänen vahvuutensa"

1:51
C Moren F1-studio paketoi Räikkösen suorituksen kauden avanneessa Bahrainin GP:ssä.

F1 testaa tänä vuonna kolmen GP-viikonlopun yhteydessä uutta systeemiä lähtöjärjestyksen ratkaisemiseksi. Kimi Räikkönen on yksi niistä kuljettajista, joita kokeilun voi katsoa suosivan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Britannian, Italian ja Brasilian GP:ssä ajetaan lauantaina 100 kilometrin, noin 20 kierroksen, mittainen sprinttikisa, jonka lopputulokset määrittävät lähtöjärjestyksen sunnuntaina ajettavaan varsinaiseen kilpailuun.

Kokeilu on saanut F1-tallien keskuudessa ristiriitaisen vastaanoton.

Lauantain kilpailun lähtöjärjestys ratkaistaan perjantaina ajettavissa aika-ajoissa. Rengasvalinnat ovat vapaat sekä lauantain että sunnuntain kilpailuun. Lauantain kolmelle parhaalle jaetaan lisäpisteitä: kolme voittajalle, yksi kolmanneksi sijoittuneelle.

Jos kokeilu onnistuu, lauantain aika-ajot saatetaan korvata sprinttikisoilla kokonaan vuonna 2022.

Aihetta sivuttiin C Moren Formulasirkus-vodcastin (katselu vaatii C More -tilauksen) toisessa jaksossa Ville MyllyrinteenOssi Oikarisen ja Niki Juuselan voimin.

– Luulen, että Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso ovat sellaisia herroja, että he voivat hyötyä siitä tuolla keskikastissa. He ovat sellaisia vanhan liiton kilvanajajia, Myllyrinne alusti.

Oikarinen yhtyi oitis näkemykseen.

– Molemmat tuovat laitteet maaliin. Se on Kimin vahvuus ollut viime vuonnakin. Silloin kun sattuu ja tapahtuu, niin Kimi ajelee sieltä pisteille ja tuo laitteet varmasti maaliin.

Näkemys on perusteltu. Räikkösen vahvuudet ovat olleet viime vuosina yhä enemmän kilpailuvauhdissa.

Viime vuonna hän hävisi aika-ajot tallikaverilleen Antonio Giovinazzille 8–9. Kilpailut Räikkönen vei nimiinsä 12–5. Vuotta aiemmin, Giovinazzin ensimmäisellä täydellä F1-kaudella, Räikkönen oli aika-ajoissa parempi 12–9 ja kilpailuissa peräti 17–4.

Kauden 2021 avanneessa Bahrainin GP:ssä Giovinazzi oli taas nopeampi aika-ajoissa, mutta Räikkönen oli lopputuloksissa korkeammalla.

Räikkösen ja Alfa Romeon vahvan kilpailukyvyn ja luotettavuuden puolesta puhuu myös se, että kahden viime vuoden aikana Räikkösellä on vyöllään kolmanneksi eniten kisakilometrejä koko sarjasta. Hänen edellään ovat niukasti vain Alexander Albon ja Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja