Alfa Romeolle jobinpostia: Antonio Giovinazzi lipsautti ulos – Bottas ja Verstappen vaikeuksissa viitosmutkassa

7:49
C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Aaro Vainio perkaavat videolla Barcelonan F1-testien toisen viikon asetelmia.

F1-talvitestien toisen viikon toinen ajopäivä on lähtenyt verkkaisesti liikkeelle. Aamupäivän sessio keskeytyi  kahdesti, kun ensin Alfa Romeon Antonio Giovinazzi ja sitten Red Bullin Max Verstappen ajoivat ulos.

Giovinazzi menetti autonsa hallinnan nelosmutkassa. Radan reunaan maalattu valkoinen viiva ja kanttikivet olivat yön sateiden jäljiltä liukkaampia kuin puhdas asfaltti, eikä Giovinazzilla ollut kuivan kelin renkailla mitään mahdollisuuksia.

Giovinazzi liukui hiekka-alueen läpi aitoihin, jotka vaurioittivat hänen takasiipeään. Italialaiskuljettaja pääsi kuitenkin jatkamaan ja nitkutti autonsa takaisin varikolle.

Sessio keskeytettiin noin 10 minuutiksi, jotta hiilikuituromu saatiin siivottua radalta.

Ulosajo oli sekä Giovinazzin että Alfa Romeon kannalta valitettava, sillä heidän ajoaikansa hupenee auton korjaustöiden johdosta entisestään. Alfa Romeon pilttuun ovet suljettiin, mikä tarkoittaa sitä, että auton lattia on irrotettu.

Giovinazzi on saanut aamun aikana kasaan vain 16 kierrosta. Hänen on määrä ajaa torstaina koko päivä.

Noin 20 minuuttia Giovinazzin jälkeen oli Verstappenin vuoro löytää itsensä hiekalta. Tilanne sattui viitosmutkassa, ja se muistutti paljon Giovinazzin ulosajoa, mutta hollantilainen vältti osuman aitoihin. Verstappenin auto jäi jumiin hiekalle, ja se kuljettettiin lava-autolla Red Bullin pilttuuseen.

Kyseessä oli jo talvitestien viides kerta, kun RB16-auto ajautuu ulos radalta.

Ennen Verstappenin ulosajoa myös Valtteri Bottaksella oli tilanne viitosmutkassa, mutta Mercedeksen suomalaiskuljettaja selvisi omasta tilanteestaan säikähdyksellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.