Mainos

Aleksis Kiven katu tulvi Helsingissä

Päävesijohto katkesi varhain aamulla Aleksis Kiven kadulla. Tulvivan veden ja korjaustöiden takia katu jouduttiin sulkemaan kokonaan pariksi tunniksi Fleminginkadun ja Kustaankadun väliseltä alueelta, mutta alueen vedenjakelu ei vaikeutunut.

Aleksis Kiven kadulla Pasilaan päin menevä liikenne on korjausten ajan poikki Fleminginkadun ja Kustaankadun välillä. Itään päin menevä kaista on tällä osuudella käytössä. Liikennejärjestelyt ja korjaukset kestävät vähintään perjantaihin saakka.

-Vesi nosti tullessaan katua 20-30 metrin matkalta: asfaltti nousi tällä osuudella muutama kymmentä senttiä ja rakennekerrosten hiekkaa lähti alta pois, kuvailee vahinkoja tuotantopäällikkö Petteri Niemi Helsingin Vedestä.

Palolaitos sai ilmoituksen vesivyörystä neljän aikaan aamuyöllä. Vettä tulvi Aleksis Kiven katu 3-5:n kohdalta kadulle ja sieltä rakennusten kellareihin. Vettä kulkeutui myös Teollisuuskadulle. Pelastusjoukot saivat vuodon aisoihin kello viiden jälkeen aamulla. Liikennettä onnettomuus hankaloitti kello kahdeksaan asti, sillä etenkin Pasilaan päin kulkeva kaista vahingoittui tulvassa pahoin.

Tulvaa oli kuivaamassa yhdeksän yksikköä Helsingin palolaitokselta. Palolaitos ei osannut tuoreeltaan arvioida vedestä aiheutuneiden vahinkojen määrää, eikä tietoa putken katkeamissyystä vielä ole.

Vika pääjohdossa

Helsingin Vesi sai vauriokohdan eristetyksi kello viiden jälkeen, ja kello seitsemältä aloitettiin korjausten valmistelut ja kaivaustyöt. Vika on 60-senttisessä, vanhassa valurautaisessa pääjohdossa.

-Putki on rakennettu vuonna 1940 eli se on vielä keski-ikäinen, ei mitenkään vanha. Helsingissä vanhimmat putket ovat vuodelta 1876; niin vanhoja on esimerkiksi Kruununhaassa ja Toukolassa, kertoi Petteri Niemi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.