Aleksandr Ovetshkin paljasti epätavallisen varustetyylinsä taustat, NHL-legenda ymmällään – "Kuka olisi uskonut"

Kanadalaislegenda Theo Fleury on inspiraatio Aleksandr Ovetshkinin varustetyylin takana. 

NHL:ssä lähes 700 runkosarjamaalia nakuttanut ja Stanley Cupin voittanut Ovetshkin on tullut tunnetuksi myös "normaalista" linjasta eroavien varusteidensa vuoksi. Washington Capiltalsin venäläistähti on viilettänyt NHL:ssä jo vuosikaudet keltaiset nauhat luistimissaan ja tummennettu visiiri kasvoillaan. 

Nyt tarina näiden valintojen taustalla on selvinnyt. Sen paljasti kiekkouransa reilut kymmenen vuotta sitten päättänyt Theo Fleury. 

– Menin tänä aamuna Domeen (Calgary Flamesin kotiareena) ja sain selville, että "Ovi" on iso Theo Fleury -fani. Hän sanoi, että hänen keltaiset nauhansa ja tummennettu visiirinsä ovat inspiraatiota minulta, kun käytin niitä aikoinani. Hän kysyi minulta myös mailaa nimikirjoituksella. Kuka olisi uskonut. Hieno aamu, tapaamisestaan Ovetshkinin kanssa kuvan jakanut Fleury kirjoitti Twitterissä tiistaina. 

Capitals pelasi Flamesia vastaan Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä. Ovetshkin iski 5-3-voitossa pisteet 1+1.

Elämässään päihdehelvetin selvittänyt Fleury, 51, summasi uransa 1 084 NHL-runkosarjapelissä tehot 455+633=1088 ja voitti Stanley Cupin Calgaryssa tulokaskaudellaan 1989. Olympiakultaa hän juhli Kanadan paidassa vuonna 2002. 


Kaako Kakolla on ollut vaisu alku NHL:ssä – arki iski vasten jääkiekkoilijatähden kasvoja 7:21
MTV Uutiset Livessä käsiteltiin keskiviikkona suomalaistulokas Kaapo Kakon tilannetta. 

Lue myös:

    Uusimmat