NHL ja Washington Capitals sen kuin hehkuttavat estoitta Aleksandr Ovetshkinia, kun harvinainen tapahtui

Tulosruutu: Aleksandr Ovetshkin sai tuoreella hattutempullaan kasaan 800 maalia NHL:n runkosarjassa.

Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on nyt tehnyt urallaan 800 runkosarjamaalia jääkiekon NHL:ssä. Sekä NHL että Capitals hehkuttavat Ovetshkinia estoitta venäläisen kyseenalaisista taustoista huolimatta.

Ovetshkin sai 800 runkosarjamaalia NHL-urallaan kasaan tehtailtuaan tuoreeltaan kolme osumaa Capitalsin 7–3-voitossa Chicago Blackhawksin vieraana. Ovetshkin kirjasi ottelussa myös yhden syöttöpisteen.

Venäläisen tehot uran 1 305 runkosarjaottelussa NHL:ssä ovat nyt 800+644=1444. Ovetshkinia ennen 800 NHL:n runkosarjamaaliin olivat yltäneet vain Hall of Fame -legendat Gordie Howe (801) ja Wayne Gretzky (894).

NHL:n ja Washington Capitalsin sosiaalisen median kanavat ovat täyttyneet Ovetshkin-ylistyksestä.

Capitals on julkaissut useita twiittejä vuohi-emojin kera. Vuohi on englanniksi goat ja kyseisillä kirjaimilla viitataan urheilussa kaikkien aikojen parhaaseen (greatest of all time).

Seura on myös vyöryttänyt twiittejä Ovetshkinista isoin kirjaimin ja huutomerkein vuorattuna.

Näitä twiittejä NHL on jakanut viljalti eteenpäin omilla Twitter-tileillään. NHL:n viestinnän Twitter-kanavalla kirjoitettiin lisäksi muun muassa näin:

– Nimeä vastustaja, jota vastaan Alex Ovetshkin ei ole maalannut. Jäämme odottamaan, twiitissä luki ja näiden lauseiden perässä oli silmäniskuemoji.

Putin-tuki

Ovetshkinin meriittejä ja kykyjä pelaajana harva varmasti lähtee kiistämään, ja hän on ollut koko NHL:lle kaupalliseltakin arvoltaan suuri pelimies, mutta hehkutusta ympäröi kyseenalainen sivumaku, kun tiedetään venäläisen linja kaukalon ulkopuolella.

Ovetshkin on säilyttänyt Venäjän Ukrainassa käymän brutaalin hyökkäyssodan aikanakin Instagramin profiilikuvanaan otoksen, jossa hän poseeraa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Tätä on pidetty selvänä tukena hyökkäyssodan aloittaneelle presidentille.

Ovetshkin on nähty Putinin pr-kasvoina. Hän on ollut aiemmin masinoimassa urheilijavetoista kampanjaa Putinin puolesta ja perustanut tämän tueksi venäläisurheilijoille tarkoitetun Team Putinin.

Samalla kun on kyse osaavasta pelaajasta, on kyse myös tällaisia valintoja tehneestä henkilöstä, jota Pohjois-Amerikassa suitsutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat