Aleksandr Ovetshkin iski historiallisen osuman NHL:ssä – venäläistähden maanmiehelle kyseenalainen kunnia

Venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin maalivainu on pysynyt terässä jääkiekon NHL:ssä. Lauantain kierroksella Washington Capitalsin kapteeni teki NHL-uransa 750. maalin runkosarjassa, kun pääkaupungin joukkue kukisti Columbus Blue Jacketsin 3–1.

Ovetshkin ylsi rajapyykkiin neljäntenä pelaajana. NHL:n runkosarjan maalintekijätilastossa siihen ovat aiemmin yltäneet vain liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Wayne Gretzky (894 maalia), Mr Hockey -nimellä tunnettu lajin pioneeri Gordie Howe (801) ja tshekkitähti Jaromir Jagr (766). Jagr ylitti rajapyykin runsaat viisi vuotta sitten, lokakuussa 2016.

– 750 on aika mukava numero. Pitää vain jatkaa, 36-vuotias Ovetshkin kommentoi NHL:lle.

Hän tarvitsi vain 79 ottelua noustakseen 700 maalista 750:een. Tämän kauden liigassa Ovetshkinilla on koossa 20 maalia 25 ottelusta. Jagrin lukemiin hänellä on matkaa enää 16 maalia, joten jos Ovetshkin pysyy terveenä, hän noussee kaikkien aikojen tilaston kolmoseksi jo tällä kaudella.

Columbuksen tulokasmaalivahti Daniil Tarasov pelasi vasta toista NHL-otteluaan. Hänestä tuli liigassa 152. maalivahti, jonka taakse Ovetshkin on laukonut kiekon. 

Lue myös:

    Uusimmat