Käsittämätöntä maalitehtailua: Aleksandr Ovetshkin noussut kaikkien aikojen ykköseksi – Wayne Gretzky jäi taakse

Venäläistähti Aleksandr Ovetshkin iski kauden 46. osumansa, kun Washington Capitals kukisti Philadelphia Flyersin jääkiekon NHL:ssä lukemin 5–3. Ovetshkin on jo noussut kaikkien aikojen ykköseksi kovassa tilastossa.

Ovetshkin pamautti Philadelphiaa vastaan Capitalsin 3–0-voittomaalin toisen erän alussa ylivoimalla. Osuma syntyi terävällä rannelaukauksella b-pisteen lähettyviltä.

Ovetshkin johtaa NHL:n maalipörssiä, ja hänen urasaldonsa on hurja: venäläinen on pelannut 10 vähintään 45 maalin NHL-runkosarjakautta. Kukaan ei ole aiemmin pystynyt vastaavaan.

Ovetshkin oli ennen tätä kautta jakanut kärkipaikan yhdeksällä 45 maalin sesongilla Wayne Gretzkyn ja Mike Bossyn kanssa.

Koko NHL-urallaan Ovetshkin on iskenyt 1069 runkosarjaottelussaan 653 kihausta. Eniten NHL-runkosarjamaaleja on vyöllään Wayne Gretzkyllä: 894 kappaletta.

Maalin ohella yhden syöttöpisteen Philadelphiaa vastaan kirjauttanut Ovetshkin lähestyy hurjaa rajapyykkiä: hän on enää yhden tehopisteen päässä 1 200 runkosarjapinnan urasaldosta.

Lue myös:

    Uusimmat