Aleksandr Ovetshkin jyskyttää junan lailla kohti kaikkien aikojen maalikuninkuutta NHL:ssä – "Se oli mitä tärkein maali"

Aleksandr Ovetshkin laukoi Washingtonin molemmat maalit, kun Capitals otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa jääkiekon NHL:ssä nujertamalla New York Rangersin 2–1. Ovetshkin on tehnyt seitsemässä viime pelissä seitsemän maalia ja jatkanut jyskyttämistä kohti NHL:n maalitilastojen kärkeä.

Venäläistarkka-ampuja on tehnyt NHL:ssä 720 maalia ja on enää yhdentoista maalin päässä maalitykkien maratontaulukon viidettä sijaa pitävästä Marcel Dionnesta. Sen jälkeen Ovetshkinin tähtäimessä on nelossijaa 741 osumalla pitävä Brett Hull.

Ovethskin tasoitti pelin kolmannessa erässä 1–1:een, kun hän pamautti Jevgeni Kuznetsovista kimmonneen kiekon sisään.

– Joskus täytyy hakea noita todella sisukkaita maaleja. On sama, tuleeko maali omalta paikaltani vai mistä. Se oli mitä tärkein maali, ja se kelpaa minulle, Ovetshkin selitti NHL:n nettisivuilla.

Ovethskinin 2–1-maali syntyi paluukiekosta.

– Ovetshkin menee vaikeisiin paikkoihin, ja tuo todistaa sen. Mielestäni saimme paremmin kiekkoja läpi maalille kolmannessa erässä, ja hän oli oikeassa paikassa. Siellä hänen pitääkin olla, Capitals-valmentaja Peter Laviolette sanoi.

Ovethskin, 35, on koko 2005 alkaneen NHL-uransa ajan edustanut Washington Capitalsia.

Ovetshkin on tehnyt 115 voittomaalia, mikä on NHL:n kaikkien aikojen neljänneksi suurin määrä Jaromir Jagrin (135), Gordie Howen (121) ja Phil Espositon (118) jälkeen.

Ovethskin nousi jakamaan Howen kanssa neljättä sijaa NHL:n eniten useamman maalin pelejä pelanneiden listalla. Ovethskin ja Howe ovat tehneet vähintään kaksi maalia 147 NHL-ottelussa. Listan kärkikolmikon muodostavat Wayne Gretzky (189), Brett Hull (158) ja Mario Lemieux (154).