Aleksandr Ovetshkin ohitti Teemu Selänteen

Huomenta Suomen Tulosruutu 1:04
Videolla suomalaiskohokohdat yön NHL-kierrokselta.

Aleksandr Ovetshkin on ollut maalivahtien kauhu jääkiekon NHL:ssä vuodesta 2005, eikä venäläistähden osumatahti hyydy.

Ovetshkin viimeisteli kolme maalia Washingtonille kotipelissä San Josea vastaan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa pelatulla NHL-kierroksella. Joonas Donskoin edustama San Jose nappasi jännitysnäytelmästä 7–6-jatkoaikavoiton.

Ovetshkin johtaa maalipörssiä viimeisteltyään 49 ottelussa 36 osumaa. Toisena olevat Brayden Point, John Tavares ja Jeff Skinner ovat viimeistelleet 30 osumaa mieheen, joten Ovetshkin on vahvasti matkalla uransa kahdeksanteen maalikuninkuuteen.

Hän teki San Jose -ottelussa NHL-uransa 23. hattutempun ja ohitti Teemu Selänteen, joka iski omalla urallaan 22 kertaa vähintään kolme maalia samassa ottelussa. Ovetshkin nousi samalla toisen suomalaislegendan eli Jari Kurrin rinnalle hattutemppujen määrässä.

Venäläistähti kipuaa myös NHL:n kaikkien aikojen maalitilastossa, jossa hän nousi pitämään yksinään 14. sijaa. Ovetshkin keräsi San Josea vastaan tehopisteet 3+1.

Washingtonin ja San Josen ottelu tarjosi draamaa alusta loppuun, ja jatkoajalla ratkaisijaksi nousi San Josen Tomas Hertl. Hän ylsi Ovetshkinin tavoin pistepottiin 3+1.

–  Olipa villi ottelu. Se oli kuin tähdistöottelu viisi päivää etuajassa, San Josen päävalmentaja Peter DeBoer sanoi NHL:n kotisivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat