”Aleksandr Bolshunov vastaan muut” – Suomen viestispekulaatioissa iso päivä hiihdon MM-kisoissa

5:14
Perttu Hyvärisen kutina lupaa hyvää MM-kisojen avausta.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi Aleksandr Bolshunoville menestystä päivän kisaan. Suomalaisittain mielenkiinto keskiviikon vapaan hiihtotavan miesten 15 kilometrin kisassa kohdistuu Perttu Hyvärisen kisanäytteeseen.

Isometsä pani merkille tiistain naisten kympin kisassa, kuinka Therese Johaug onnistui karistamaan lähimmät uhkaajansa, Ruotsin Frida Karlssonin ja Ebba Anderssonin jopa minuutin päähän taakseen.

Tämä antaa maistiaisen siitä, mitä miesten kisassa saattaa olla luvassa.

– Se on jotakuinkin Aleksandr Bolshunov vastaan muut, Isometsä tiivistää väliaikalähdölle hiihdettävän 15 kilometrin kisan lähtökohdan.

– Kuitenkin tiistain kisa osoitti sen, että latu on aika rankka, koska eroja 23 minuutin hiihdossakin tuli noin paljon. Siinä pitää jaksaa hiihtää, ja jos joku jaksaa, niin Bolshunov.

Mikä on Perttu Hyvärisen kisakunto?

Suomalaisittain kisasta ei voida vahvojen norjalaisten takana odottaa mitään, mutta perjantain viestihiihtoa ajatellen kisasta saa hyvää osviittaa.

– On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten ranskalaiset onnistuvat, koska Ranska on oikeastaan ainoa maa, joka pystyy Suomen pronssimitalista kampeamaan pois. Maurice Magnificat tulee esimerkiksi ensimmäiseen starttiinsa vasta nyt, Isometsä muistuttaa.

– Meillehän Perttu Hyvärisen kunto on tällä hetkellä täysi arvoitus. Jos siellä jotain isoa ongelmaa on, niin sitten pitää alkaa miettiä, että onko Markus Vuorela yhtenä mukana viestissä.

Isometsä näkisin kuitenkin, että nelikkona tämän hetken tiedolla on Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Iivo Niskanen ja Hyvärinen.

– Sitten taas, jos Perttu hiihtää hyvän hiihdon, niin se poistaa aika monta ongelmaa. Keskiviikko on sillä tavalla iso päivä, Isometsä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja