Suomen miesten viestimitalitoiveiden yllä synkkiä pilviä, Jari Isometsällä yksi suuri huolenaihe – "Hänellä on isoja ongelmia"

Joni Mäen kisakunto on suurin huolenaihe Oberstdorfin MM-kisojen miesten viestin alla. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä antoi näkemyksensä perjantaisen viestin ennakkoasetelmista.

Suomen joukkue lähtee perjantaina kisattavaan viestiin taistelemaan mitaleista. Salpausselän kisoissa saatiin jo osviittaa siitä, mihin Suomen miesten viestijoukkue parhaimmillaan pystyy. Perjantaisen kisan yllä leijailee kuitenkin vielä kysymyksiä.

Ensimmäinen kysymysmerkki kohdistuu Suomen ykköstykki Iivo Niskaseen. Minkä osuuden Niskanen perjantaina hiihtää? Isometsä ennakoi latuprofiilien perusteella, että Niskanen hiihtää todennäköisesti vapaan hiihtotavan osuuden, koska vapaan latuprofiili on perinteisen vastaavaa haastavampi.

– Kyllähän se nyt siltä näyttää. Tokihan Iivo on perinteisellä parempi kuin vapaalla. Lopputuloksen kannalta voisi olla toisinkin päin. Jos radat olisivat samanlaiset, olisin vakuuttunut siitä, että Iivo hiihtäisi perinteisellä. Nyt täytyy miettiä näiden latujen takia, Isometsä sanoo MTV Uutiset Livessä.

– Naisten viesti on sellainen, missä valmennus varmasti katsoo, onko tuo vapaan latu todella rankempi.

Miesten viestijoukkueen suurin kysymysmerkki leijuu kuitenkin Joni Mäen yllä. Mäki keskeytti keskiviikkona 15 kilometrin väliaikalähtökilpailun, koska ei kokenut olleensa hyvässä vireessä. Isometsä korostaa, ettei Mäen keskeyttäminen viesti mistään positiivisesta.

– Eihän kaveri 15 kilometrin maailmanmestaruuskisaa keskeytä, jos hän ei ole totaalisen puhki. Jos edes vähän kulkisi hiihto, MM-kisoissa hiihdetään maaliin saakka. Jonilla on isoja palautumisongelmia. Tätäkin varmaan mietitään, uskalletaanko Jonia laittaa viestiin, jos kroppa on ihan sekaisin. Kyllä siellä joudutaan tätä asiaa pohtimaan, Isometsä sanoo.

Suomi sijoittui tammikuisessa Salpausselällä kisatussa maailmancupin viestissä upeasti toiseksi, kun Joni Mäki päihitti loppusuoralla Venäjän ykköstähti Aleksandr Bolshunovin. Suomella on hyvät mahdollisuudet mitaleille kärkikolmikkoon myös perjantaina, mutta se vaatii onnistumista jokaiselta.

– Meillä on erinomainen mitalimahdollisuus, mutta se vaatii onnistumisen ja pirteämmän Joni Mäen kuin 15 kilometrillä. Jos nämä yhtälöt toteutuvat, Suomi ottaa pronssin, Isometsä vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja