Aleksander Barkov ylsi kovaan rajapyykkiin – tulikuuma Ville Husso sai suitsutusta supertähdeltä

Katso tästä, miten Kasperi Kapanen ja Aleksander Barkov tekivät tuoreet maalinsa – Uutisaamun Tulosruutu näytti NHL-yön kohokohtia.

NHL-jääkiekkoliigan tulokasjoukkue Seattle Kraken otti yhden lyhyen historiansa maukkaimmista voitoista, kun se kaatoi liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Florida Panthersin 5–3 maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov tasoitti ottelun 3–3:een toisessa erässä kauden 18. maalillaan.

Päätöserässä Mason Appleton vei kuitenkin kotijoukkue Seattlen johtoon ja Calle Järnkrok viimeisteli loppuluvut tyhjään Panthers-maaliin.

– Ei ollut paras pelimme. Emme pelanneet niin kuin olisimme halunneet. Paikkoja oli, mutta ei onnistunut. Emme olisi ansainneet voittaa tätä, mutta mahdollisuus oli ainakin tasoittaa peli, Barkov summasi NHL:n sivustolla.

Barkov kirjasi ottelussa myös maalisyötön ja sillä kiekon kokoelmiinsa, sillä syöttöpiste Jonathan Huberdeaun osumaan oli Barkoville NHL-runkosarjauran 300:s.

Suomalaisista maalin makuun pääsi myös Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen, jonka luistimesta kimposi Penguinsin 1–2-kavennus kolmannessa erässä Winnipeg Jetsiä vastaan. Jeff Carter tasoitti pelin vain yhdeksän sekuntia myöhemmin, ja kotijoukkue Penguins sai lopulta 3–2-voiton voittomaalikisan myötä.

– Kyllä meillä oli paikkoja läpi pelin, mutta kaksi ensimmäistä erää eivät olleet parastamme. Tuo (kavennus)maali nosti taakkaa harteiltamme, Kapanen kuvaili NHL:n sivuilla.

Pittsburghille voitto oli viides peräkkäinen ja kuudestoista 18 viime peliin. Kapasella on tällä kaudella koossa yhdeksän maalia ja 15 syöttöä 40 ottelussa.

"Husso oli loistava"

St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso puolestaan loisti Vancouverissa, kun paikallinen Canucks kaatui 3–1. Husso torjui 38 laukausta, niistä peräti 20 ensimmäisessä erässä.

Husso on voittanut kaikki viisi otteluaan tammikuussa, torjunut prosentilla 96,3 ja päästänyt vain kuusi maalia.

– Kaikki jätkät blokkaavat laukauksia, hyökkääjätkin, Husso kiitteli joukkuetovereita Bluesin Twitter-tilillä.

Kiitosta tuli takaisinkin.

– Husso oli loistava. Ja kun joku pelaa hyvin, se antaa muille hyviä fiiliksiä. Varsinkin kun kyseessä on maalivahti, ja vieläpä lähes joka ilta, hyökkääjä ja supertähti Vladimir Tarasenko kehui Hussoa.