Kasperi Kapanen ja Jevgeni Malkin: mikä tapa käynnistää kiri – trillerimäinen huipennus NHL:ssä

Katso tästä, miten Kasperi Kapanen ja Aleksander Barkov tekivät tuoreet maalinsa – Uutisaamun Tulosruutu näytti NHL-yön kohokohtia.

Kasperi Kapanen käynnisti kolmannessa erässä Pittsburgh Penguinsin kirin Winnipeg Jetsiä vastaan. Pingviinit kampesivat lopulta 3–2-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen jääkiekon NHL:ssä.

Blake Wheeler osui ensimmäisessä ja Kyle Connor toisessa erässä, ja Jets johti taistoa vielä kolmannen erän ensiminuuteilla 2–0.

Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen kuitenkin kavensi lukemia ajassa 46.55. Jevgeni Malkin pelasi kiekon maalin kulmalle, ja Kapanen ohjasi limpun luistimellaan jalka kallistettuna rysään. Potkuliikettä tilanteessa ei ollut, joten osuma hyväksyttiin.

Vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Jeff Carter tasoitti pelin 2–2:een. Jets-maalivahti Connor Hellebuyck teki arviointivirheen, kun hän pelasi kiekon päädystä kimmokkeella, mutta pelivälineeseen ennätti maalin kulmalla Carter ja löi sen ohi hölmistyneen veskarin.

Taisto eteni tämän jälkeen maalittomasti voittomaalikilpailuun saakka. Kolmesta parista ainoana viimeistelyssä onnistui Penguins-supertähti Sidney Crosby. Pittsburgh-maalivahti Tristan Jarry torppasi trillerissä Jetsin Mark Scheifelen kiepautuksen täpärästi luistimellaan.

Kapanen on koonnut NHL-kauden 40 ottelussaan tehopisteet 9+15=24.

Pittsburgh on voittanut viisi viimeisintä otteluaan, Winnipeg kärsinyt neljä peräkkäistä tappiota.