Aleksander Barkov loisti suomalaiskohtaamisen ykköstähtenä – tarkka nosto sinetöi voiton

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin Aleksander Barkov oli ainoa suomalaispelaaja, joka pääsi tehopisteille suomalaistaistossa. Barkov teki Floridan kolmannen maalin tyhjään maaliin Floridan 3–1-voittoon päättyneessä ottelussa Dallas Starsia vastaan.

Barkov sai kiekon keskialueella, harhautti vastustajan ja nosti kiekon tarkasti tyhjään Dallas-maaliin. Voit katsoa osuman pääkuvan videolta.

Barkov myös valittiin ottelun ykköstähdeksi. Floridan muista suomalaispelaajista kaukalossa nähtiin Juho Lammikko ja Eetu Luostarinen.

Dallasin kaikki neljä suomalaista, Roope Hintz, Joel Kiviranta, Esa Lindell ja Miro Heiskanen nähtiin kaukalossa. Heistä Heiskanen oli joukkueensa peliaikakuningas kellotettuaan yli 24 minuuttia.

Carolina hävisi, Teräväinen sivussa

Carolina Hurricanes hävisi hallitsevalle mestarijoukkueelle Tampa Bay Lightningille kotonaan 2–4. Carolinan riveistä puuttui suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen, joka potee seuran ilmoituksen mukaan ylävartalovammaa. Carolinan toinen suomalaispelaaja Sebastian Aho jäi ottelussa pisteittä.

New York Islanders kaatoi Buffalo Sabresin 3–2. Buffalon Henri Jokiharju syötti joukkueensa avausmaalin. Buffalon toinen suomalaispelaaja Rasmus Ristolainen ei ole palannut vielä joukkueen kokoonpanoon koronavirustartunnan jäljiltä. Islandersin Leo Komarov ei pelannut ottelussa.

Calgary Flames yllätti Toronto Maple Leafsin vieraskaukalossa maalein 3–0. Calgaryn Sam Bennett, Matthew Tkachuk ja Sean Monahan tekivät maalin mieheen. Calgaryn suomalaispakki Juuso Välimäki pelasi reilut yhdeksän minuuttia ottelussa ja urakoi lähes kolme minuuttia alivoimalla.

Toronton Mikko Lehtonen kellotti peliajakseen reilut 15 minuuttia, josta yli kaksi minuuttia kertyi ylivoimalla.

Los Angeles Kingsin Dustin Brown teki kaksi maalia, kun Los Angeles haki 3–0-voiton St. Louisista. Los Angelesin suomalaispuolustaja Olli Määttä urakoi kaukalossa yli 16 minuuttia, mutta jäi pisteittä. St. Louisin suomalaisista maalivahti Ville Husso ei ollut pelivuorossa ja puolustaja Niko Mikkola ei ollut lainkaan kokoonpanossa.