Mainos

Albania tyytyväinen YK:n päätökseen

Albania toivotti tervetulleeksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen hyväksyä suunnitelma monikansallisten joukkojen lähettämisestä maahan. Ety-järjestön mukaan Italia-vetoinen joukko voidaan lähettää kahden viikon sisällä.

Albanian pääministerin Bashkim Finon mukaan 5000 sotilaan joukko on "merkittävänä apuna", kun Albania ponnistelee jaloilleen kuukauden kestäneiden väkivaltaisten mellakoiden jälkeen.

Joukon on määrä turvata humanitaarisen avun jakelu ja kansainvälisten järjestöjen toiminta Albaniassa. Joukko toimii Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin valtuuttamana ja sen toimikausi on kolme kuukautta. Italia, Itävalta, Ranska, Kreikka, Portugali ja Espanja ovat alustavasti ilmoittaneet valmiudestaan osallistua. Puolustusministeriön mukaan Suomelle ei ole ainakaan toistaiseksi esitetty minkäänlaista pyyntöä osallistua operaatioon, jolla turvataan avustuskuljetusten pääsy Albaniaan.

Etyjin edustajan Franz Vranitzkyn mukaan joukko voidaan lähettää Albaniaan kahden viikon sisällä. Vranitzky kertoi matkustavansa lähipäivinä Albaniaan sopimaan joukon saapumisesta Albanian hallituksen kanssa.

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov vastusti ulkovaltojen sotilaallista väliintuloa Albanian selkkaukseen. Hänen mukaansa ulkovallat voivat vain suojella humanitaarisen avun jakelua. Yhdysvallat, Englanti ja Saksa ovat ilmoittaneet, etteivät ne osallistu hankkeeseen.
(STT-Reuter-AFP/MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.