Mainos

Albaanit torjuivat serbien neuvottelutarjouksen

Kosovon albaanit torjuivat serbiviranomaisten tänään tekemän neuvottelutarjouksen asettaen neuvottelujen jatkamisen ehdoksi sen, että serbit lopettavat sotatoimensa maakunnassa. Johtava albaanineuvottelija Fehmi Agani sanoi kirjeessä, että neuvottelut Kosovon tulevaisuudesta voivat alkaa vasta, kun serbihallitus antaa takeet siviileihin kohdistamansa väkivallan lopettamisesta ja vetää joukkonsa pois maakunnasta. Serbien pääneuvottelija ja Serbian varapääministeri Ratko Markovic oli ehdottanut neuvottelujen jatkamista iltapäivällä.

Tapahtumien viime käänteet eivät kuitenkaan häkellyttäneet yhdysvaltalaisia diplomaatteja, jotka ovat yrittäneet saada kiistapuolia neuvottelupöydän ääreen.
-Prosessi on vasta alkanut. Meillä on pitkä tie edessä, mutta olemme päässeet alkuun, välittäjänä toimiva Yhdysvaltain Makedonian-suurlähettiläs Christopher Hill sanoi toimittajille.

Kosovon albaanien edustajat keskeyttivät neuvottelut toukokuun lopussa sen jälkeen, kun serbijoukot olivat hyökänneet rajusti maakunnan itsenäisyyttä ajavia albaanisissejä vastaan. Kansainvälisen painostuksen alla ja serbijoukojen laajamittaisen hyökkäyksen jälkeen albaanijohtaja Ibrahim Rugova kuitenkin suostui viime viikolla siihen, että neuvottelut aloitetaan uudelleen.

Unicefin kenttäryhmä pidätettiin

YK:n lastenjärjestö Unicef kertoi tänään, että poliisi oli pidättänyt Lounais-Kosovossa kenttähenkilöstöä syytettyään näitä lääkkeiden antamisesta terroristeille.

Poliisi pidätti järjestön liikkuvan ryhmän sen jaettua lääkkeitä Djakovican pikkukaupungissa sijaitsevan sairaalan lastenosastolle, Unicefin tiedottaja Patrick McCormick kertoi. Hän kiisti minkään humanitaarisen avun antamisen sotilaallisiin tarkoituksiin. Unicefin ryhmä sai lähteä Djakovicasta tunnin kuluttua pidätyksestä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.