Alaskalaisparille syntyi harvinaiset identtiset kolmoset: "Mukana kolmen vauvan synnyttämisessä oli 27 henkeä"

Erittäin harvinaiset identtiset kolmoset syntyivät Alaskalaisparille: ”Mukana kolmen vauvan synnyttämisessä oli 27 henkeä” 1:53
Tässä ovat Kayleen ja Nigelin identtiset kolmoset.

Alaskalaispariskunnan huippuharvinainen perheenlisäys toi kolminkertaisen ilon.

Alaskalaispariskunnalle syntyi Fairbanksissa äskettäin identtiset kolmoset, kertoo CNN. Identtisten kolmosten saamisen todennäköisyys on vain 0,1 prosenttia, eli kyseessä on todella harvinainen tapahtuma.

Vanhemmat, Kaylee ja Nigel Morton olivat järkyttyneitä, mutta iloisia kuultuaan odottavansa kolmea identtistä tytärtä.

– Olimme shokissa! Ensiksi kuulimme, että saisimme kaksoset ja jo se oli aikamoinen shokki. Sitten seuraavalla lääkärikäynnillä meille selvisi, että odotammekin kolmea vauvaa, Kaylee kertoo paikalliskanava KTVF:lle.

Eniten tulevaisuudessa Kayleeta jännittää se, että he tulevat aina olemaan miehensä kanssa vähemmistössä, kun lapsia on nyt kolme.

Synnytys oli monimutkainen operaatio

Odotusaika ja synnytys ei mennyt ilman komplikaatioita.

– Kolmoset ovat todella harvinaisia. Yksi valtava haaste on se, että yhden odottavan äidin on todella vaikea kantaa kolmea vauvaa sisällään täyttä aikaa, Fairbanksin sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston johtava ylilääkäri Laura Brunner kertoo.

Brunnerin mukaan kolmoset syntyvät yleensä enneaikaisesti. Kayleen ja Nigelin kolmoset syntyivät raskausviikolla 34, eli noin 6 viikkoa ennen laskettua aikaa.

– Ennenaikaisesti syntyvien kolmosen synnytys oli oikea logistinen palapeli, Brunner kertoo.

Kaikki, niin vanhemmat kuin kolme vauvaakin, ovat hyvässä kunnossa, kiitos osaavan henkilökunnan.

– Mukana kolmen vauvan synnyttämisessä oli 27 henkeä, Brunner kertoo.

Jokaisella vauvalla oli oma lääkäri

Synnyttävän äidin hyvinvointia tarkkaili yksi tiimi ja jokaiselle syntyvälle vauvalle oli omat hoitotiiminsä.

– Äiti oli hoitohenkilökunnan kanssa yhdessä huoneessa ja jokaiselle vauvalle oli oma lääkärinsä ja hoitohenkilökuntansa heti synnytyksen jälkeen, Brunner kertoo.

Synnytyksen jälkeen kolmoset viettivät muutaman viikon vastasyntyneiden teho-osastolla tarkkailussa ja vahvistumassa elämän koitoksia varten. Keskosvauvat tarvitsevat yleensä enemmän hoitoa ja monitorointia elämänsä ensimmäisinä viikkoina.

– Näillä vauvoilla voi olla hiukan ongelmia hengittämisen kanssa. He saattavat tarvita myös apua nestetyksen ja ravinnon saamisen kanssa. Myös lämpötilan säätelyssä voi olla ongelmia. Näillä tytöillä meni muutama viikko oppia tekemään nämä kaikki asiat itsenäisesti, Brunner kertoo.

Nyt kolmikko on päässyt jo kotiin isänsä ja äitinsä luokse.

Lähteet: CNN ja KTVF

Lue myös:

    Uusimmat