Alasammuttu hävittäjä osoittaa: Vetäytymisen myötä Venäjän käyttämää aseteknologiaa päätyy Ukrainalle

Putinille satelee nyt kritiikkiä kotimaassa aivan uudella tavalla:"Täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina" 2:54
Putinille satelee nyt kritiikkiä kotimaassa aivan uudella tavalla: "Täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina"

Venäjän vetäytymisen myötä aseteknologiaa päätyy puolustajien käsiin.

Ukrainan puolustusvoimien vastahyökkäys maan itäosassa tuottaa myös tiedusteluvoittoja, kun Venäjän käyttämää aseteknologiaa päätyy puolustajille.

Nyt ukrainalaiset ovat Harkovan alueella löytäneet aiemmin alasammutun Suhoi Su-30SM-hävittäjän, jonka hylkyä venäläiset eivät ole vaivautuneet siivoamaan, kertoo The Drive.

Koneen jäännösten mukana löytyi osa sen elektronisen sodankäynnin järjestelmää, tässä tapauksessa omasuojaan käytettävä häirintälähetin nimeltään RTU 518-PSM.

The Driven mukaan RTU 518-PSM:n säiliö sijoitetaan konetyypin oikeaan siivenkärkeen. Se on osa laajempaa kokonaisuutta nimeltään SAP 518-SM, johon kuuluu myös vasempaan siivenkärkeen sijoitettava säiliö RTU 518-LSM1 sekä koneen sisäinen järjestelmä, KS REP.

Kyky paikallistaa ja häiritä tutka-antenneita ja ohjuksia

RTU 518-PSM on todennäköisesti aktiivinen häirintälähetin, kun taas RTU 518-LSM1 on passiivinen vastaanotinkomponentti, joka kuuntelee sähkömagneettisen spektrin lähetyksiä ja yrittää löytää vihollisen tutkajärjestelmiä. Koko järjestelmällä on siis kyky paikallistaa tutka-antenneita sekä tutkaohjattuja ilmatorjuntaohjuksia ja sitten häiritä niitä.

Nyt löydetty häirintäsäiliö voi olla Ukrainalle ja läntiselle tiedusteluyhteisölle hyvinkin arvokas tietolähde, etenkin kun se kuvan perusteella näyttää säilyneen sangen hyvässä kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat