Alaikäinen ajoi vahvasti päihtyneenä henkilöautolla ylinopeutta Joensuussa – juhannusyö on ollut poliisilla kiireinen

Juhannusyö on ollut poliisilla kiireinen. Tampereella on tapahtunut puukotus, ja Torniossa ja Akaassa kuolonkolarit.

Tampereen Hervannassa puukotettiin kahta ihmistä. Tekoja tutkitaan ainakin tapon yrityksinä.

Pirkanmaalla Akaassa tapahtui varhain juhannuspäivän aamuna ulosajo, jossa kuoli yksi ihminen, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Poliisin mukaan henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi puuhun.

Autossa oli neljä ihmistä. Autossa matkustajana ollut noin 20-vuotias mies kuoli onnettomuudessa. Muut autossa olleet loukkaantuivat lievästi.

Onnettomuus tapahtui poliisin mukaan hieman ennen puoli kuutta aamulla Kurisjärventiellä Etu-Kurkelan alueella.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että onnettomuuspaikan tutkinta on edelleen kesken eikä asiasta tiedoteta tässä vaiheessa enempää.

Himos Juhannuksesta kymmeniä hälytystehtäviä

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo, että Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla riitti juhannusyönä kiirettä. Himos Juhannus työllisti poliisia tapahtumista eniten, sillä festivaalin juhlijat aiheuttivat yöllä poliisille kymmeniä hälytystehtäviä.

Tampereen Hervannassa puukotettiin kahta ihmistä. Tekoja tutkitaan poliisin mukaan ainakin tapon yrityksinä.

Tampereen Viikinsaaresta poliisi haki kahteen eri otteeseen aggressiivisesti käyttäytyneitä henkilöitä. Poliisi takavarikoi heidän hallustaan teräaseita.

Karviassa mies löytyi hukkuneena

Karviassa Satakunnassa veden varaan joutunut mies löytyi yöllä hukkuneena. 67-vuotias mies oli juhannusaattona kalassa Karvianjärvellä toisen henkilön kanssa, kun heidän veneensä kaatui. Veden varaan joutuneista vain toinen henkilö löydettiin perjantaina. 67-vuotiasta etsittiin perjantaina tunnin ajan tuloksetta.

Rattijuopumuksia todettiin Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella 19 kappaletta. Pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi 17. Tehtävämäärä oli poliisin mukaan hieman edellisvuoden juhannusaattoa suurempi.

Juhannusaattona poliisi kirjasi alueella myös varkausrikoksia ja murtoja, jotka kohdistuivat esimerkiksi ravintolaan ja teollisuuslaitokseen.

Löytö taskusta paljasti alaikäisyyden

Alaikäinen mies kuljetti lauantaiyönä Joensuussa henkilöautoa vahvasti juopuneena ajaen samalla suurta ylinopeutta, kertoo Itä-Suomen poliisi. Kuljettaja ajoi Karsikon rampilta Kuopion suuntaan 128 kilometriä tunnissa, kun rajoitus alueella oli 80 kilometriä tunnissa.

Hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän tuloksen. Hän antoi myös poliisille väärät henkilötiedot, mutta kuljettajan taskusta löytyi alemman luokan ajokortti, joka varmisti hänen henkilöllisyytensä. Hänen kyydissään oli kolme matkustajaa.

Rikosylikonstaapeli Jussi Hirvonen kertoi juhannuspäivänä STT:lle, että alaikäisellä kuljettajalla ei ollut alaikäisen poikkeuslupaa henkilöauton kuljettamiseen.

Joensuussa Tikkamäen keskussairaalan katon väliaikaiset sadesuojaukset eivät kestäneet juhannuksen rankkasateita. Katolle oli tehty suojauksia rakennustöiden ajaksi, mutta niiden pettäessä sadevesi pääsi valumaan remontissa olevan osan rakenteiden välistä myös käytössä oleviin sairaalan osiin. Asiasta kertoi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos juhannuspäivän aamuna.

Pelastuslaitos yksiköt pumppasivat vettä useasta kerroksesta. Pelastuslaitos kertoo pysäyttäneensä suurimmat vuodot sairaalan käytössä olevissa osissa ja näin turvanneensa sairaalan toiminnan. Koko operaatio kesti viisi tuntia. Torjuntatoimia ja mahdollisten vahinkojen selvittämistä jatkavat remontista vastaava rakennusyritys ja kuntayhtymä Siun sote.

Tornion ulosajossa kuoli nainen

Torniossa tapahtui juhannussaattona 23. kesäkuuta ulosajo, jossa kuoli henkilöautossa matkustanut torniolainen nainen. Asiasta tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Onnettomuus tapahtui neljän jälkeen iltapäivällä Ruonajärventiellä.

Henkilöautoa kuljettanut torniolainen mies loukkaantui ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Kuljettaja ja kuollut nainen olivat molemmat 80-vuotiaita.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta ja poliisi tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä. Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Lue myös:

    Uusimmat