Älä vertaa itseäsi muihin! 9 asiaa, jotka vanhemmat äidit toivoisivat nuorempien tietävän

Nuori äiti päätti haastatella 60-vuotiaita äitejä ja kysyä, miten nämä neuvoisivat nuorempiaan.

Äiti Kara Lawler meni hierojalle – ja sai yllättäen neuvoja äitiyteen. Naisen hieroja oli 23 vuotta vanhempi äiti, joka halusi neuvoa nuorempaansa lempeästi.

Kohtaamisesta inspiroituneena Lawler päätti haastatella 60-vuotiaita äitejä ja kysyä, miten nämä neuvoisivat nuorempiaan. Tulokset hän jakoi parenting.comissa!

Vanhemman äidin neuvo 1: Päästä irti odotuksista

Ajattele Frozen-elokuvaa: "Let it go, let it gooo!"

Talon ei aina tarvitse olla siisti, eikä joka päivä tarvitse treenata. Tärkeintä on löytää aikaa nauttia hetkistä lapsen kanssa – siksihän lapsia tehdään.

Vanhemman äidin neuvo 2: Älä vertaa itseäsi muihin äiteihin

Oman toiminnan vertaaminen muihin ei auta. Jokaisella ihmisellä, siten myös jokaisella äidillä, on omia, erityisiä taitoja ja ominaisuuksia. Kukaan ei ole samanlainen kuin sinä, ja siksi vertailu tuottaa turhaa tuskaa.

Vanhemman äidin neuvo 3: Sinun ei tarvitse olla täydellinen äiti

Täydellisyyttä ei ole olemassakaan. Voit tehdä kaiken kuten kirjassa tai keskustelupalstalla neuvotaan, ja jokin voi silti mennä pieleen. Lisäksi muut suuttuvat, kun et noudattanut juuri heidän neuvojaan!

Luota itseesi ja vaistoihisi. Luo lapselle turvallinen, onnellinen ja rakastava ympäristö. Muuta ei tarvita.

Vanhemman äidin neuvo 4: Anna lapselle tilaa

Lapsen täytyy saada käsittää ja kokeilla asioita itse. Jokaista kolhua et voi estää, ja se on hyvä: lapsen tulee saada myös epäonnistua.

Vanhemman äidin neuvo 5: Kerro lapsillesi, että rakastat heitä

Järjestä lapsillesi aikaa – et tule katumaan. Erityisimmät, rakkaimmat muistot syntyvät yleensä helposti. Tehkää naposteltavaa, menkää puistoon, askarrelkaa tai katsokaa elokuvaa yhdessä.

Vanhemman äidin neuvo 6: Sinäkin saat käydä töissä

Älä kanna syyllisyyttä siitä, ettet ole aamusta iltaan lapsesi kanssa. Vanhemmillakin saa olla oma elämä, ja lapsen on hyvä nähdä vanhempansa tavoittelemassa unelmiaan.

Vanhemman äidin neuvo 7: Ole armollinen itsellesi

Etkö ole vielä karistanut kaikkia raskauskiloja? No, voi voi.

Ehkä et koskaan laihdu ennallesi. Se on hyvä. Olet saanut lapsen, sinun kuuluukin muuttua – elämäsi on nyt erilaista! Ole itsellesi armollinen ja kohtele itseäsi hyvin. 

Vanhemman äidin neuvo 8: Ota osaa lapsesi koulutyöhön ja harrastuksiin

Opettajat ovat alan ammattilaisia, mutta lapsi on kuitenkin sinun vastuullasi. Vaikka opettaja olisi miten mukava, lapsi odottaa kuitenkin sinun kiitostasi ja apuasi.

Se, että olet paikalla koulunäytelmässä tai auttamassa luokkaretkellä, merkitsee lapsellesi paljon.

Vanhemman äidin neuvo 9: Huolehdi myös itsestäsi

Älä unohda itseäsi ja omia tarpeitasi. Ota aikaa myös itsellesi ja huolehti hyvinvoinnistasi. Jos palat loppuun, et ainakaan kykene kaikkeen siihen, mitä haluaisit tehdä! 

Lapset kertovat tiukkaa faktaa äideistä:



 Lähde: Parenting.com

Lue myös:

    Uusimmat