Mainos

Älä tee virhettä iltaisin: Jos uni ei tule, toimi näin!

Jos uni ei tule, älä makaa valvoen sängyssä, vaan nouse ylös ja keskity hetkeksi johonkin täysin muuhun. Tämä on paras luonnollinen keino taltuttaa sängyssä pyöriminen.

Sekunnit, minuutit ja tunnit kuluvat, mutta makaat yhä sängyssäsi pilkkopimeässä, digitaalisen kelloradion numerot seuranasi. Ei huolta, sillä onneksi pelkkä sängyssä makaaminenkin käy levosta – vai käykö?

Sängyssä makaaminen ja sen murehtiminen, miksi uni ei tule, tekee enemmän hallaa elimistölle kuin yksinkertaisesti valveilla pysyminen siihen asti, kun oikeasti väsyttää. Sängyssä pyöriminen aiheuttaa ahdistusta ja saattaa jopa tehdä nukahtamisesta vaikeampaa. Ja jos tätä makoilua harrastaa tarpeeksi kauan, saattavat aivot pian ruveta kuvittelemaan, että sängyssä kuuluukin makoilla hereillä.

Jos uni ei tule sängyssä, nouse ja tee vaikkapa puolisen tuntia jotain rauhallista, joka saa ajatuksesi muualle: lue kirjaa, selaile aikakauslehteä, kuuntele rauhoittavaa musiikkia, juo kofeiinitonta teetä tai tee vaikka lista päässäsi pyörivistä asioista, jotta voisit antaa itsellesi luvan unohtaa yöunien ajaksi. Vältä kuitenkin kaikkea turhan jännittävää ja pysyttele pois kirkkaiden valojen ja näyttöjen luota; tämä tarkoittaa ei televisiolle ja tietokoneelle..

Lue myös:


Osittainen lähde: Huffington Post

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja