Älä pilaa ruokavaliotasi – selätä mieliteot terveellisemmillä vaihtoehdoilla

Kun mieli tekee makeaa, mutta haluaisit hillitä mielitekojasi, kokeile joitain seuraavista vaihtoehdoista.

On helppo aloittaa uusi, terveellisempi elämä kovalla innolla, mutta terveellisessä ruokavaliossa pysytteleminen on vaikeampaa. Usein hyvin alkanut painonpudotus menee piloille silloin, kun mieliteot käyvät vastustamattomiksi.

On yleistä, että etenkin väsyneenä alkaa tehdä mieli sokerisia ja rasvaisia ruokia, mutta on sääli pilata hyvin alkanut elämänmuutos vain siksi, että ei voi vastustaa kiusausta syödä herkkuja.

Kokeile näitä herkkuja – saat mielitekosi tyydytettyä ja energiatasot kohdilleen pitäen kuitenkin samalla kiinni terveellisistä elämäntavoista:

Marjat

Kahmaise suuhusi kourallinen marjoja aina, kun mielesi tekee makeaa. Marjat ovat vähäsokerisia, mutta täynnä antioksidantteja. Ne auttavat sinua pitämään kiinni ruokavaliotavoitteistasi ja tyydyttävät makeanhimosi.

Sitrushedelmät

Appelsiini, klementiini tai puolikas greippi hillitsevät makeanhimoasi ja auttavat pysyttelemään erossa kakunpaloista ja sokerisista kekseistä.

Tumma suklaa

Pidä työpöydän laatikossasi flavonoideja sisältävää tummaa suklaata ja syö suklaapala silloin, kun eniten tekee mieli lopettaa terveellinen ruokavalio kokonaan. Saat energiaa jatkaa töitä, mutta myös päivittäisen annoksesi magnesiumia.

Maapähkinävoi

Vaikka maapähkinävoissa on paljon rasvaa, ei sitä kannata sivuuttaa, kun tekee mieli napostella. Maapähkinävoin sisältämät rasvat ovat nimittäin kertatyydyttymättömiä, terveellisiä rasvoja. Levitä maapähkinävoita vaikka omenanpalan päälle ja pysyt erossa himoitsemastasi suklaapatukasta.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Ifood.tv

Lue myös:

    Uusimmat