Mainos

Älä jätä aamiaista väliin – näin siinä käy!

Uuden tutkimuksen mukaan aamiaista ei todellakaan kannata jättää syömättä. Säännöllinen aamupalan skippaaminen johtaa nimittäin vakaviin terveysongelmiin, kertoo dailymail.co.uk-sivusto.

Aamiaisen syömättä jättäminen saattaa olla luultua vakavampi virhe. Säännöllisesti kotoaan tyhjällä vatsalla lähtevät kasvattavat nimittäin riskiään sairastua vakavasti.

Uuden tutkimuksen mukaan aamupalan väliin jättäminen aiheuttaa ylipainoisuutta, rasvan kerääntymista vatsan seudulle sekä korkeampia kolesterolitasoja, jotka kaikki kasvattavat riskiä sairastua sydänsairauksiin.

Aamupalan skippaaminen aiheuttaa muutoksia myös insuliinin määrissä, mikä puolestaan saattaa johtaa diabetekseen.

Tutkimuksen mukaan suurimmassa riskiryhmässä ovat aikuiset, jotka jo lapsena ovat jättäneet aamiaisen säännöllisesti väliin ja, jotka ovat jatkaneet huonoa tapaa vielä myöhemmälläkin iällä.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet aamiaisen tekevän kyllä hyvää sydämelle, mutta vasta nyt saatiin selvyyttä pitkäaikaisiin terveysvaikutuksiin.

American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistut tutkimustulokset paljastavat, että lähempänä kolmeakymmentä ikävuotta olevat, harvoin aamiaista lapsena tai aikuisena syöneet ovat jo hyvää matkaa vauhtia kohti sydänsairauksia. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että aamiaisen väliin jättävät syövät välipalaksi sokerisia herkkuja eivätkä harrasta liikuntaa. Samalla heidän ruokavaliostaan jäävät puuttumaan kuitu, vitamiinit ja mineraalit. Jos aamiainen jää väliin usein, myös rasva kerääntyy vartaloon eri tavoin.

Tasmanian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan myös syöminen tyypillisinä ruoka-aikoina jää väliin, jos aamulla ei tule syötyä. Yliopisto käytti tutkimuksessaan 2 184 vapaaehtoista 20 vuoden aikana.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.