Älä heitä hedelmien kuoria pois - monta käyttötapaa

Suuri osa ihmisistä jättää hedelmien ja vihannesten kuoret syömättä. Lue mihin kaikkeen kuoria voi käyttää.

Vihannesten ja hedelmien kuorille voi antaa uuden elämän ennen kuin ne päätyvät kaatopaikalle.

1. Rasvatahrat irti sitruunanjämillä

Likaiset pinnat puhdistuvat näppärästi puristetun sitruunan puolikkailla. Sirottele likaiselle tasolle suolaa tai ruokasoodaa ja hiero sen jälkeen sitruunalla. Muista olla varovainen herkkien pintojen, kuten marmorin, kanssa.

 2. Sitruunankuorilla kahvi- ja teepannut puhtaaksi

Likainen kahvipannu ei houkuttele kahvittelemaan. Laita pannuun jäätä, suolaa ja sitruunankuorta. Pyörittele seosta muutama minuutti, kaada sitten pois ja huuhdo. Kahvipannu suorastaan säihkyy!

Sitruuna puhdistaa myös teepannun. Täytä pannu vedellä ja kourallisella sitruunankuorta. Kiehauta vesi. Pistä hella pois päältä ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Kaada seos pois ja huuhtele huolellisesti.

3. Värjää kankaita granaattiomenan kuorilla

Granaattiomenan kuorilla onnistuu kankaiden värjääminen. Täytä ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila vedellä ja granaattiomenan kuorilla. Varmista, että kangas peittyy kokonaan veden alle. Anna vaikuttaa yön yli.

4. Taltuta silmäpussit perunankuorilla

Asettele tuoreeltaan kuoritun perunan kuoren kostea puoli iholle 15 minuutiksi. Turvotus laskee ja silmät pääsevät oikeuksiinsa.


Lähde: www.mnn.com

Lue myös:

    Uusimmat