Mainos

Älä elehdi näin töissä – työtoverisi huomaavat taatusti!

Menestyneillä ihmisillä on selkeä ymmärrys sanattomista viesteistä, joita heidän kehonsa lähettää.

Huffington Postin mukaan TalentSmart-yritys testasi miljoonia ihmisiä ja päätteli tutkimuksensa perusteella, miten menestyneet ihmiset käyttäytyvät. Menestyneillä ihmisillä on selvityksen mukaan tarkka ymmärrys sanattomista viesteistä, joita heidän kehonsa lähettää.

Jos tahdot menestyä…

1. Älä nuoku

Nuokkuminen kertoo kunnioituksen puutteesta. Et sanoisi pomollesi, ettei hänen presentaationsa kiinnosta sinua lainkaan, mutta hän voi nähdä asenteesi asennostasi. Kun ihminen seisoo suorassa, hän ottaa tilan haltuunsa. Löysänä makaileminen ei kerro voimasta.

2. Älä elehdi ylenpalttisesti

Liioitellut eleet kertovat totuuden vääntelemisestä. Johtajuutta ja itsevarmuutta kuvastavat kontrolloidut, pienet eleet. Kämmenten esittely ilmaisee avoimuutta.

3. Älä kyttää kelloa

Kellon vilkuilu kertoo, että sinulla olisi parempaakin tekemistä kuin kuunnella keskustelukumppaniasi: olet niin tärkeä ja kiireinen, ettet ehdi keskittyä edes minuutiksi hänen asiaansa...

4. Älä nojaa poispäin keskustelukumppanistasi

Kun ihminen on kiinnostunut keskustelun aiheesta, hän nojaa keskustelukumppaniaan kohti. Ihminen, joka kääntyy pois, ei ole kiinnostunut. Kun kuuntelet puhujaa, kallista myös päätäsi. Tämä pieni ele kertoo, että olet hyvin keskittynyt puhujaan.

5. Älä risti käsiä rinnallesi

Rinnalle ristityt kädet ovat fyysinen este, joka kertoo, ettet ole avoin. Vaikka hymyilisit, asentosi kertoo, ettet ole avoin uusille ideoille.

6. Katso, että kehosi kertoo samaa tarinaa kuin suusi

Keskustelukumppanisi huomaa, jos eleesi kertovat erilaista tarinaa kuin sanasi. Jos esimerkiksi hymyilet hermostuneesti neuvottelun aikana, neuvottelukumppanisi saattaa olettaa, että sinulla on taka-ajatuksia.

7. Älä nyökyttele villisti

Jos nyökyttelet kaikelle innostuneena, ilmaiset samalla ahdistunutta tarvetta saada hyväksyntää.

8. Älä hipelöi hiuksiasi

Älä näperrä käsilläsi tai sui hiuksiasi. Eleet kertovat, että sinulla on liikaa energiaa, olet tietoinen itsestäsi ja keskittymiskykysi on herpaantunut.

9. Katso silmiin…

Katsekontaktin välttely on epäilyttävää. Se kertoo huonosta itsetunnosta. Katsekontaktin pitäminen puolestaan kertoo johtajuudesta, voimasta ja älystä.

10. …mutta älä tuijota

Liian tiivis katsekontakti koetaan usein uhkaavana. Esimerkiksi amerikkalaiset pitävät katsekontaktia vain 7–10 sekuntia kerrallaan. 

11. Älä pyörittele silmiäsi

Silmien muljauttelu on täysin varma keino viestittää, ettet kunnioita puhujaa. Vaikka muljauttelu olisi tapa, sitä voi oppia hallitsemaan. Jos vilkuilet alaspäin, ilmaiset alistumista.

12. Älä mulkoile

Iloton ilme kertoo muille, että olet tuohtunut. Ilmeelläsi ei kenties ole mitään tekemistä työporukkasi kanssa, mutta he tulevat silti huomaamaan myrtyneet kasvosi! Hymy kertoo avoimesta, ystävällisestä ja luotettavasta asenteesta.

13. Älä kättele kuolleella kalalla

Löysä kädenpuristus kertoo auktoriteetin puutteesta. Liian voimakas rutistus taas kuvaa dominointia. Pysyttele kultaisella keskitiellä!

14. Älä purista käsiäsi nyrkkiin

Suljettu nyrkki ilmaisee samaa kuin rinnalle ristityt kädet.

15. Älä tunge liian lähelle

Jos tunkeudut ihmisen omaan tilaan, kerrot samalla, ettet osaa kunnioittaa ihmisten henkilökohtaista tilaa.

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.