Mainos

AL: Äiti ihmetteli tyhjää sänkyä – tytär löytyi raiskattuna Facebook-tutun luota

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen miehen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Asiasta uutisoi Aamulehti.

14-vuotiaan tytön äiti oli huomannut Orivedellä kesäaamuna 2014, että tytär ei ollut omassa sängyssään. Koska tyttö ei vastannut puhelimeen, äiti lähti etsimään tätä.

Äiti sai selville, että tytär saattoi olla eräässä asunnossa Orivedellä. Kukaan ei tullut avaamaan asunnon ovea, joten äiti soitti poliisille. Asunnosta poliisi löysi sekavassa tilassa olleen tytön, ja otti kiinni 20-vuotiaan miehen.

Aamulehden mukaan uhri ja mies olivat tutustuneet yhteisen tuttavan kautta ja viestitelleet Facebookissa.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa miestä syytettiin törkeästä raiskauksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta huumausainerikoksesta.

Syyttäjän mukaan mies antoi asunnossa tytölle huumeita ja saattoi hänet näin puolustuskyvyttömään tilaan. Mies oli ollut tytön kanssa yhdynnässä, vaikka tyttö kieltäytyi seksistä.

Mies kiisti oikeudessa olleensa sukupuoliyhteydessä ja väitti luulleensa tyttöä 16-vuotiaaksi. Oikeus kuitenkin katsoi, että sukupuoliyhteydestä ei jäänyt järkevää epäilyä, eikä väite tytön iästä ollut uskottava.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Aamulehden mukaan mies tuomittiin vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 7 000 euroa.

Aamulehden mukaan tyttö kertoi oikeudessa, että hänellä oli ollut kotona vaikeuksia. Raiskauksen jälkeen hän poltti kannabista päivittäin ja viilteli itseään. Hän jätti myös koulun kesken.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.