Aku Hirviniemi osallistui Instagramissa leviävään haasteeseen julkaisemalla kuvan rakastetusta sketsihahmostaan – joutui jälkikäteen pahoittelemaan päivitystään

11:16
Aku Hirviniemi paljasti viime viikolla Kesäterassi-ohjelmassa kihlautuneensa

Näyttelijä Aku Hirviniemi joutui pahoittelemaan Instagram-julkaisuaan, koska suositun haasteen sanoma ei ollut kokonaisuudessaan tullut hänen tietoonsa.

Instagram alkoi täyttyä tällä viikolla naisten mustavalkoisista valokuvista, joiden yhteydessä oli käytetty #challengeaccepted -aihetunnistetta. Haasteen tarkoituksena oli lisätä naisten vaikutusmahdollisuuksia ja voimaannuttaa naisia.

Huumorimielessä mukaan lähti useiden suomalaisten julkkisnaisten lisäksi myös näyttelijä Aku Hirviniemi, joka julkaisi mustavalkoisen otoksen Putous-ohjelmasta tutusta sketsihahmostaan Marja Tyrnistä.

Monen fanin lisäksi muun muassa näyttelijä Krista Kosonen ja juontaja Aki Linnanahde kävivät kehumassa Hirviniemen kuvaa.

– Todellinen esikuva ja tienraivaaja niin monelle, Linnanahde kehaisi.

– Tää on ensimmäinen kuva joka voimaannuttaa! Kosonen kirjoitti.

Hirviniemen huumori kuitenkin koettiin myös loukkaavaksi, sillä kuvahaasteen taustalla piilee naisten voimaantumisen lisäksi myös vakavampi sanoma. 

Haasteen tarkoituksena on nimittäin tuoda esiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja naisten lisääntyneet murhat Turkissa. Turkissa murhatuista naisista julkaistaan usein mustavalkoinen kuva mediassa. Haasteen kerrotaankin saaneen sytykkeen siitä, kun ex-poikaystävä murhasi 27-vuotiaan turkkilaisopiskelija Pinar Gültekinin.

Hirviniemi kommentoi asiaa myöhemmin samaisen Instagram-kuvansa yhteydessä ja kertoi, ettei hänkään tiennyt heti, mistä haasteesta pohjimmillaan oli kyse, vaan päätti spontaanisti osallistua siihen huumorimielessä, kun hänen Instagraminsa alkoi täyttyä mustavalkoisista valokuvista.

– Tarkoitus ei ollut loukata ketään. Huomasin, että kenenkään päivityksessä, joka oli postannut oman kuvansa, ei ollut viittausta haasteen tärkeään taustaan. Minulle asian tausta selvisi vasta oman kuvani kommenttikentässä. Hyvä, jos tärkeän asian saa tämän kautta näkyväksi! Hirviniemi kirjoitti ja toisti saman myös englanniksi.

Samoin kuvaa kommentoinut Kosonen kävi myöhemmin tarkentamassa, ettei hänkään ollut aiemmin tiennyt, että haasteessa oli alun perin kyse naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

– Tässä on varmaan monella epätietoisuutta haasteen tarkoituksesta ja alkuperästä, pahoittelut puolestani. Marja Tyrnin kuva silti ilahdutti, kommentoi Kosonen.

Hirviniemi kehitti Marja Tyrnin hahmon Putouksen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2010. Vapaa-ajallaan leipomista harrastava Marja Tyrni hurmasi heti katsojat ja voitti vuoden sketsihahmo-kilpailun.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja