Mainos

AKT uhkaa jäädä tupon ulkopuolelle

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajan Kauko Lehikoisen mukaan joidenkin ammattiliittojen alakohtaiset ongelmat tulisi ratkoa keskusjärjestösopimuksen ulkopuolella. Lehikoisen mukaan ainakin AKT:n ja muiden kuljetusalan liittojen mahdollisuus olla mukana tuloratkaisussa jää yksin liittokohtaisten neuvottelujen varaan.

Syyksi tupon ulkopuolelle jättäytymiseen Lehikoinen sanoo sen, että tuloratkaisuun kaavailtu ansiokehityslauseke ei turvaa kuljetusliittojen ansiokehitystä teollisuuden ansioiden kasvuun nähden.
-Jos tuloratkaisu syntyy viikonvaihteessa, tulee sen kattavuutta tulkita järkevästi. On järjenvastaista kaataa tuloratkaisu joidenkin liittojen alakohtaisiin ongelmiin; ne tulisi ratkoa tupon ulkopuolella, Lehikoinen sanoi Vaasassa lauantaina.

Lehikoisen mukaan yhtä todennäköistä kuin tupo-ratkaisun syntyminen on myös sen kaatuminen liittokohtaisten soveltamisneuvotteluiden aikana, mikäli siinä vaaditaan kaikkien liittojen mukanaoloa. Viisi SAK:hon kuuluvaa kuljetusalan ammattiliittoa solmivat viikko sitten yhteistyösopimuksen, jonka avulla ne voivat tarvittaessa lisätä painoarvoaan neuvotteluissa.

Sopimuksessa ovat mukana Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Postiliitto, Merimies-Unioni, Veturimiesten liitto ja Ilmailualan unioni. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluu noin 80000 kuljetusalan työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.