Mainos

AKT: Satamalakko alkaa aamulla

Suomen satamat menevät aamulla lakkoon. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Kauko Lehikoinen on vahvistanut, että tavaraliikenteen satamissa pysäyttävä lakko alkaa kello kuusi. Matkustajasatamia lakko ei koske.

AKT aloittaa lakon, koska Kotkan ja Haminan satamien irtisanomiskiistassa ei ole päästy sopuun. Kiista koskee 130 ahtaajan irtisanomista. Lehikoisen mukaan todellista työvoiman vähentämistarvetta ei ole ollut, koska molemmissa satamissa käytetään yhä enemmän tilapäisiä työntekijöitä. Hän uskookin, että irtisanomisten takaa löytyy muita syitä

laivat

Eilen aloitetut neuvottelut kiistan ratkaisemiseksi keskeytettiin illalla. Keskusteluja käytiin paikallistasolla ahtausliike Steveco Oy:n sekä Kotkan ja Haminan satamien henkilöstötyöryhmän välillä. AKT edellytti, että paikallisissa neuvotteluissa päästään ratkaisuun, muuten se uhkasi palata painostuskeinoihin.

Kiista koskee satamaoperaattori Stevecon viime kesänä tekemiä irtisanomisia Kotkan ja Haminan satamissa. Steveco irtisanoi 130 työntekijäänsä, joista valtaosa pääsi eläkeputkeen tai heidän toimeentulonsa pystyttiin järjestämään muulla tavoin. Kiistan kohteena on runsaat 30 työntekijää, jotka on suoraan irtisanottu. Irtisanomisten takia ahtaajat jäivät tuloratkaisun ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.