Mainos

Aki Kaurismäki hurmaa Unkarissa

Suomen filmiviikko oli suurmenestys Budapestissa.

Mies vailla menneisyyttä on nyt myös Unkarin pelastusarmeijan suursuosikki. Ohjaaja Aki Kaurismäen elokuva liikutti Budapestin pelastusarmeijaa johtavaa Ruth Tscoppia niin paljon, että hän ryhtyi elokuvan nähtyään hieromaan yhteistyötä Suomen suurlähetystön kanssa. -Kenties pelastusarmeijan budapestiläisorkesteri esiintyy jossakin kulttuuritilaisuudessamme tulevaisuudessa, lähetystön kulttuurisihteeri Kirsi Rantala arvelee.
-Uskomattoman kaunis ja rehellinen kuvaus, Ruth Tscopp totesi esityksen jälkeen. Suomen elokuvaviikko Budapestissa on ollut loistava menestys. Kaikkiaan kahdeksan eri elokuvaa kahdeksalta eri ohjaajalta myytiin loppuun jo ennakkoon.

Minä ja Morrison yleisön suosikki

Parhaat arvostelut unkarilaiselta yleisöltä sai Kaurismäen jälkeen Lenka Hellstedtin Minä ja Morrison, mutta myös Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion Seitsemän laulua tundralta otettiin erittäin hyvin vastaan. -Todella hienoa, että unkarilaisyleisöä kiinnostavat myös niin sanotut taidefilmit, Kirsi Rantala iloitsee.

Kaurismäen filmille jouduttiin Budapestissa järjestämään runsaasti lisänäytöksiä. Niistä huolimatta suurin osa kiinnostuneista joutuu odottamaan tammikuuhun, jolloin elokuva tulee yleisiin teattereihin. Suomen elokuvaviikko ei ole koskaan aikaisemmin herättänyt yhtä suurta kiinnostusta kuin nyt. Kiinnostus on kasvanut sen jälkeen kun elokuvan ammattilaiset Unkarissa ovat todenneet, että suomalaiseen elokuvaan voi nykyisin suhtautua vakavasti. "Nautiskelijoille pakollinen", otsikoi filmiviikkoa esitellyt Pesti Esti -lehti. Viikolla esitettiin mainittujen lisäksi Joki (Markku Lampela), Emmauksen tiellä (Markku Pölönen), Kuutamolla (Aki Louhimies) ja Leijat Helsingin yllä (Peter Lindholm).

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.