Jori Lehterän kokaiinijutun käsittely alkoi hovioikeudessa – kiekkoilija oli itse paikalla ja vaatii huumetuomion kumoamista

3:45
26.2.2020: Jori Lehterä sai mieluisan puhelun Jere Lehtiseltä – avautuu MTV:n erikoishaastattelussa huumesotkustaan maajoukkuepaluun kynnyksellä. Katso haastattelu!

Entinen NHL-kiekkoilija Jori Lehterä kiistää edelleen syyllistyneensä huumerikokseen. Lehterä oli kutsuttuna itse paikalla, kun hänen kokaiinijuttuaan alettiin puida tiistaiaamuna Turun hovioikeudessa.

Lehterä tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maaliskuussa 2019 huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että Lehterä hankki ja piti hallussaan 6 grammaa erittäin vaarallista huumausainetta ja yritti ostaa samaa huumausainetta gramman. Lehterän saama tuomio oli osa isoa kokaiinijuttua.

Lehterä kiisti huumerikoksen myös käräjäoikeudessa ja valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka myönsi jatkokäsittelyluvan. Puolustuksen mukaan Lehterä ei ole ostanut eikä ole yrittänyt ostaa huumeita.

Lehterä paikalla oikeudessa

Lehterä oli hovioikeudessa aamulla henkilökohtaisesti paikalla ja vaati, että hänen syytteensä huumausainerikoksesta hylätään kokonaan. Puolustus vaatii myös, että Lehterän oikeudenkäyntikulut korvataan.

Kokaiinijutun muiden vastaajien osalta pääkäsittely pidetään koronatilanteen takia vasta elokuussa, mutta Lehterä halusi oman osuutensa käsittelyyn jo nyt perhesyistä. Syyttäjä oli salissa etänä videon välityksellä.

Hovioikeudessa kuullaan Lehterän juttuun liittyen puolenkymmentä todistajaa.

Pohjois-Amerikassa vietettyjen NHL-vuosien jälkeen Lehterä siirtyi viime kaudeksi KHL:ään Pietarin SKA:n riveihin ja iski 51 ottelussa 30 tehopistettä. Hyökkääjä esiintyi myös Leijonien paidassa. 

Lehterän ura jatkuu KHL:ssä. Vastikään hän solmi Spartak Moskovan kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja