Mainos

Aker Finnyardsille miljoonatilaus Ruotsista

Aker Finnyards rakentaa Rauman telakalla kolme suurta kontinkuljetusalusta. Tilauksen arvo on noin 150 miljoonaa euroa.

Aker Finnyards ja ruotsalainen B & N Nordsjöfrakt ovat tehneet aiesopimuksen kolmen aluksen valmistamisesta. Kontinkuljetusalusten arvo on yhteensä noin 150 miljoonaa euroa.

Laivat rakentaa Aker Finnyardsin Rauman telakka. Tilaus piristää telakkaa, jonka tuhannesta henkilöstä on nyt lomautettu 450. Suunnittelu on alkanut jo, ja rakentaminen alkaa ensi maaliskuussa, Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo. Heinimaa laskee rakentamiseen kuluvan tuhat henkilötyövuotta.

- Kyseessä on merkittävä tilaus Rauman telakalle, varsinkin kun meillä on Birka Paradise -alus valmistumassa. Tämän jälkeen olisi jäänyt ainoastaan ohjusvene rakennettavaksi, eli kyllä tämä on erittäin tärkeä kauppa, vahvisti Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Kauppalehdelle.

Alukset otetaan käyttöön vuonna 2006 ja ne päätyvät Stora Enson käyttöön, joka aikoo solmia 15-vuotisen sopimuksen B&N Nordsjöfraktin kanssa kolmen aluksen rahtaamisesta. 188-metriset kontinkuljetusalukset on tarkoitettu StoraEnson linjalle Kemi-Oulu-Göteborg. Kuhunkin laivaan mahtuu 155 erikoissuurta StoraEnson konttia.

Aker Finnyards on osa norjalaista Aker Yards-konsernia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.