Mainos

Aker Finnyards vähentää yli 300

Telakkayhtiö Aker Finnyards vähentää kolmelta telakaltaan yhteensä 315 henkilöä. Yhtiö aloitti yt-neuvottelut marraskuun alussa, jolloin se ilmoitti vähennystarpeeksi 700 henkilöä. Yhtiön mukaan telakoiden tilauskanta on parantunut yt-neuvottelujen aloittamisen jälkeen.

Aker Finnyardsin telakat sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Raumalla. Yhteensä telakat työllistävät noin 4 000 henkilöä, joista Turussa puolet ja Helsingissä ja Raumalla noin tuhat. Helsingin telakalta oli vielä viime vuoden loppukesällä lomautettuna 500 työntekijää, joista osa sai kutsun takaisin töihin uusien laivatilauksien ansiosta.

Helsingin telakan pääluottamusmies Mikko Mielonen kertoi, että yhtiö vähentää Helsingistä 110 työntekijää, jotka jo nyt ovat lomautettuina. Mielosen mukaan telakalla on nyt töissä 400 työntekijää, minkä lisäksi osa on vielä lomautettuina.

- Olisin toivonut, että irtisanottavat olisi säilytetty edelleen vahvuudessa, Mielonen pahoitteli. Hän on kuitenkin tyytyväinen siihen, että irtisanottavien määrä jäi alkuperäistä tavoitetta pienemmäksi.

Norjalainen Aker Yards ilmoitti viime syksynä, että se yhdistää suomalaiset telakkansa tämän vuoden alusta yhdeksi organisaatioksi. Uuden yhtiön nimeksi tuli Aker Finnyards, joka pyörittää noin miljardin euron vuotuista liikevaihtoa.

Tänään Aker Yards ilmoitti tiedotteessaan, että se on laskenut saavansa yhdistämisestä 20 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut. Laivanrakentamisessa synergiaetu tarkoittaa muun muassa sitä, ettei laivaa rakenneta yhdessä paikassa alusta alkaen vaan eri telakoilla valmistetut palaset kootaan yhdessä paikassa valmiiksi laivaksi.

Telakoiden välinen työnjako on toiminut niin, että Helsingissä ja Turussa on rakennettu loistoristeilijöitä ja teknisesti vaativia laivoja. Rauman telakka on puolestaan keskittynyt autolauttojen rakentamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.