Mainos

Akaan kuolonkolarin uhreista kaksi lapsia – kenelläkään ei ollut turvavöitä

Pirkanmaalla Akaassa eilen illansuussa tapahtuneessa rekan ja henkilöauton kuolonkolarissa kuoli 30-vuotias nainen ja kaksi lasta, kertoo poliisi. 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkinnanjohtajan Antti Uusipaikan mukaan naisen kyydissä olleet lapset olivat sukulaistyttöjä. Omaisille on viety Uusipaikan mukaan kuolinviesti eilen.

Poliisin mukaan kolarissa kuoli tamperelainen nainen ja vuosina 2011 ja 2000 syntyneet tytöt. Kukaan henkilöautossa olleista ei käyttänyt turvavöitä, ja autossa olleet lensivät törmäyksen voimasta ulos autosta. Poliisi kertoo, että turvavyö olisi saattanut pelastaa erityisesti takapenkillä istuneiden lasten hengen.

– En osaa sanoa, miksi turvavöitä ei ollut käytössä. Mitään viitteitä tahallisuudesta ei ole, Uusipaikka kertoo.

Henkilöauto ja rekka törmäsivät toisiinsa eilen valtatiellä 9 Kylmäkosken Nesteen huoltoaseman kohdalla. Tie oli useita tunteja poikki, ja liikenne ohjattiin kiertotielle.

– Turun suuntaan oli traktorin takana autojono, joka ohitti traktoria sopivissa paikoissa. Traktorin kuljettaja on kertonut meille, että viimeiset autot ohittivat tiukassa välissä, Uusipaikka kertoo.

– Tämä auto oli sitten lähtenyt heittelehtimään ja osunut kylki edellä vastaantulevaan autoon, siitä jatkanut heittelehtimistä. Rekan kuljettaja oli nähnyt tilanteen ja jarruttanut voimakkaasti, mutta auto oli törmännyt rekan keulaan.

Kolarihetkellä tie oli poliisin mukaan jäinen. Henkilöautossa oli kuitenkin hyvät talvirenkaat. Kolarissa oli osallisena kolmaskin auto, ja poliisi tavoitti tämän autoilijan myöhemmin eilen. 

Tutkinnanjohtaja haluaa muistuttaa autoilijiota turvavöiden tarpeellisuudesta.

– Turvavyöt pelastavat ihmishenkiä. Tiedetään, että etenkin pienissä nopeuksissa ihmiset jättävät turvavöitä käyttämättä, vaikka se on aina rangaistava teko. Turvavyö pitää aina olla, Uusipaikka muistuttaa murheellisena.

Poliisi tutkii turmaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Epäiltynä on kolarissa kuollut nainen. Rekan kuljettajaa tai kolmatta autoilijaa ei epäillä mistään, vaan ovat tapahtumat todistajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.