Sastamalan kolarissa kuoli kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja keski-ikäinen mies – tutkinnassa raskaat rikosnimikkeet

Sastamalassa valtatie 11:llä tapahtui lauantaina hieman kello kuuden jälkeen illalla vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli kolme ihmistä.

– Poliisi tutkii tapauksessa törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, törkeää kuolemantuottamusta ja törkeää vammantuottamusta, kertoo rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista. 

– Onnettomuuspaikka on raivattu ja poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Onnettomuushetkellä ajokeli oli hyvä. Tie oli kuiva, näkyvyys oli hyvä, paikalla ei ole risteyksiä tai mäkiä. Oli vielä valoisaa. 

Onnettomuus tapahtui, kun nuori mieskuski lähti ohittamaan edellään ajanutta autoa Putajan kohdalla. Autossa oli kuskin lisäksi kaksi matkustajaa, kaikki alle 20-vuotiaita. Ajosuunta oli Porista kohti Tamperetta.

Nuorten auto törmäsi omalla kaistallaan ajaneeseen henkilöautoon, jossa matkusti kuusikymppinen pariskunta. Heidän ajosuuntansa oli Tampereelta Poriin päin.

Tampereen suunnasta tuli vastaan myös keski-ikäinen, moottoripyörällä ajanut mies, joka törmäsi pariskunnan autoon.

3 kuoli, muut loukkaantuivat

Ohittamaan lähteneen auton kuljettaja ja toinen matkustaja kuolivat. Toisessa autossa ollut pariskunta joutui vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Moottoripyöräilijä kuoli. 

– Kaikki osalliset ovat kotoisin joko Sisä-Suomesta tai Länsi-Suomesta, Nieminen kertoo. 

Poliisi epäilee, että ohittamaan lähtenyt auto ajoi ylinopeutta. Nieminen ei tässä vaiheessa tutkintaa lähde arvioimaan, kuinka reilusti nopeus on mahdollisesti ylittynyt. Alueella on satasen rajoitus.

Poliisi selvittää myös, onko päihteillä osuutta tapahtuneeseen.

– Toistaiseksi siitä ei ole viitteitä, Nieminen sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja