Ajovalmentaja paljastaa, millaiseksi meno kehkeytyi Suomen surkein kuski -kulisseissa: "Luulee olevansa jo aivan marinoitu kaikelle"

Surkeimmat kuskit ottavat jälleen toisistaan mittaa 8:39
Surkeimmat kuskit ottavat jälleen mittaa toisistaan

Tuomo Nikkola nähdään jälleen Suomen surkein kuski -ohjelman tuomarin sekä ajovalmentajana.

Tulevalla Suomen surkein kuski -kaudella kymmenen surkeaa kuskia pääsevät näyttämään taitonsa haastavissa ja hauskoissa tehtävissä. Lisäjännitystä ohjelmaan tuovat julkisuudesta tutut henkilöt, jotka antavat omia ajotyylinäytteitään. Tuttuun tapaan kuskien taitoja on arvioimassa konkarituomaristo.

Vakiotuomari ja ajovalmentaja Tuomo Nikkola kertoo, että luvassa on kaikkien aikojen dramaattisin kausi, jota hän yhdessä tuomaroi Sari Nuolikosken ja ohjelmaan paluun tekevän Emma Kimiläisen kanssa. Ohjelman juontaa Eero Ettala.

– Aiempiin kausiin verrattuna autojen sisällä oli mielenkiintoisia tilanteita kuljettajien ja apukuskien välillä. Yhteismeininki oli sellaista, että välillä tuomareiden piti ottaa vähän psykologin rooliakin.

Ohjelmassa surkeat kuskit ottavat mittaa toisistaan yllättävien tehtävien äärellä eikä pelottaviltakaan tilanteilta säästytty.

– Taas oli odottamattomia tilanteita ja vaikka kaikki skenaariot oli mietitty etukäteen, niin kuljettajat onnistuvat tekemään aina jotain sellaista, että tuomaristo on aivan haavi auki. Sitä luulee olevansa jo aivan marinoitu kaikelle, mutta silti tulee yllätyksiä, Nikkola nauraa.

Kokenut tuomari kertoo huomanneensa, että suomalaisilla on yksi tyyppimoka ylitse muiden, joka on jääräpäisyys.

– Vaikka Suomessa on murto-osa autoja verrattuna muihin Euroopan maihin, niin usein kykenemme saamaan vähäiselläkin määrällä liikenteen sekaisin. Ehkä juuri se jääräpäisyys on suomalaisia leimaava piirre. Nikkola pohtii.

Kokeneelle tuomarille on jäänyt mieleen varsin erikoinen tilanne, jonka on todistanut liikenteessä.

– Kerran isossa liikenneympyrässä tuli auto, joka ajoi väärään suuntaan. Se oli todella karu näky, mutta onneksi ei ollut ruuhka-aika. Liikenteessä pitää olla varautunut kaikkeen. Mitä tahansa voi tulla vastaan, kun meitä on niin moneen junaan.

Nikkola on iloinen siitä, kuinka kuvauspaikoille sattuneet ohikulkijat ovat kommentoineet kuvauksia.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita ja tulevat uteliaina katsomaan mitä tapahtuu. Yleisin kysymys on, että ovatko kuljettajat oikeasti niin huonoja.

– Kyllähän he valitettavasti ihan omana itsenään ovat ohjelmaan tulleet, Nikkola nauraa.

Suomen surkein kuski maanantaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat