Emma Kimiläinen pisti merkille yllättävän asian uusista surkeista kuskeista: "Traumat nousivat pintaan"

Surkeimmat kuskit ottavat jälleen toisistaan mittaa 8:39
Suomen surkein kuski -ohjelman juontaja Eero Ettala vieraili MTV3 Uutisaamussa

Emma Kimiläinen palaaSuomen surkein kuski -ohjelman päätuomariksi melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Suomen surkein kuski-ohjelmassa Emma Kimiläisen lisäksi nähdään myös tutut vakiotuomarit, sekä 10 uutta surkeaa kuskia. Kuskit yrittävät suorittaa toinen toistaan haastavampia tehtäviä. Oman hauskuutensa uudelle kaudelle tuovat julkisuudesta tutut henkilöt jotka näyttävät omat ajotaitonsa.

Kimiläinen palaa suosituun ohjelmaan melkein kymmenen vuoden jälkeen ja kertoo olevansa hyvillä, sekä odottavilla fiiliksillä.

– Sopivan hauska aikamatka kahdeksan vuoden taakse. Oli todella mukavaa päästä jälleen työskentelemään muiden tuomareiden kanssa. Kuskien touhussa mikään ei ole muuttunut, mutta nautin kyllä kovasti, Kimiläinen kertoo.

Kimiläisen mielestä ohjelman kuljettajien suhteen ollaan melkein samassa tilanteessa, kun vuosia sitten, vaikka positiivisia kehityskaaria nähdäänkin.

– Edelleen löytyy ne surkeat kuskit, jotka kylläkin oppivat tosi hyvin ja sen lisäksi siellä on tosi makeita kehityskaaria. Haasteita kuvauksiin toi vallitseva maailmantilanne, joka tarkoitti, että emme tuomariston kanssa päässeet auton sisälle opastamaan kuljettajia. Tällä kaudella apukuskien rooli korostuukin entistä enemmän.

Kimiläinen sanoo, että oli yllättynyt tulevan kauden ihmissuhdekiemuroista. Hänen mukaansa autojen sisällä nähdään enemmän draamaa niin parisuhde, kuin kommunikaatiotasollakin. Tuomaristo näki useampia apukuskeja ja he pääsivät tutustumaan useampaan ihmiseen.

– Oli paljon tilanteita, joissa jouduimme oikeasti keskustelemaan ja tsemppaamaan kilpailijoita. Tulevalla kaudella mennään eri leveleille kun aiemmin. Oli kiinnostavaa huomata kuinka paljon kuskeilla oli tunteita mukana kisassa, Kimiläinen toteaa.

– Useilla ohjelman kuskeista on jokin liikenteeseen liittyvä trauma ja joissain tehtävissä traumat nousivat pintaan. Silloin mentiin todella diipille tasolle, Kimiläinen lisää.

Ohjelman kuvausten jälkeen Kimiläinen on keskittynyt kuluvaan vuoteen ja pian alkavaan kisakauteen.

– Kisakausi alkaa piakkoin ja nyt treenataan. Se on minulle edelleen ykkösjuttu. Ihan hirveästi ei tähän elämään mahdu ja kun kausi starttaa, niin luvassa on aikamoista matkustamista.

W Series -formulasarjassa kilpaa ajava Kimiläinen kuitenkin myöntää, että vaikka elämä on hektistä, niin aikaa riittää myös muille asioille.

– Arkeen mahtuu tietenkin lapsen kanssa puuhailua. Onneksi saimme viettää yhdessä vähän lomaakin, mutta muutenhan tämä on sellaista tasapainoilua perheen ja autourheilun välillä, Kimiläinen nauraa.

Suomen surkein kuski maanantaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat