Ferrarilla muuttui jo ääni kellossa: Charles Leclerc saatetaan nostaa ykköseksi heti alkukaudesta

Ferrarin marssijärjestys Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä saattaa muuttua jo varhaisessa vaiheessa, jos nuorempi haastaja jatkaa mestarin edellä, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Binotto joutui hankalaan tilanteeseen julistettuaan Vettelin ykkösprioriteetikseen alkavalla F1-kaudella. Leclerc pystyi kuitenkin ajamaan parempaa kyytiä sekä Australian että Bahrainin osakilpailuissa.

Bahrainissa Leclerc menetti uransa avausvoiton Ferrarin moottorivian takia. Hän kiri kisassa Vettelin edelle pontevalla ohituksella.

Kauden kolmantena kisaviikonloppuna Kiinassa tallipäällikkö Binotto veti jo aiempia sanojaan takaisin.

– Sovimme molempien kuskien kanssa, että mistä tahansa syystä, epäonnen tai muun sattuessa voimme muuttaa suhtautumistamme siihen, Binotto tarkensi perjantaina Shanghaissa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Hän viittasi myös aiempaan lausuntoonsa Vettelin suosimisesta toteamalla saksalaisen olevan yhä meriiteiltään se kuski, johon mestaruushaaveet ensisijaisesti kohdistetaan.

– Kuten sanoin kauden alussa, että jos meillä on 50-50-tilanne, meidän täytyy tehdä ratkaisu Sebastianin hyväksi yksinkertaisesti siksi, että hänellä on enemmän kokemusta tiimistä ja F1:stä.

– Hän voitti neljä maailmanmestaruutta ja on ehdottomasti meille se kuski, jolla on enemmän todennäköisyyksiä ajaa mestaruudesta, Binotto täsmensi.

Vettel ja Leclerc saavat Binotton mukaan jatkaa keskinäistä kisaamistaan radalla.

Lue myös:

    Uusimmat