Ajaxin 13 vuoden odotus ohi Mestarien liigassa – verinen mellakka ei järisyttänyt hollantilaisjättiä raiteiltaan

Hollantilainen Ajax varmisti pudotuspelipaikkansa jalkapallon Mestarien liigassa, kun se kaatoi AEK Ateenan vierasnurmella 2-0 tiistaina. 

Pääkuvan videolla kuvasarja stadionilla ennen ottelua puhjenneesta mellakasta. 

Paikka 16 parhaan joukkoon on Ajaxille ensimmäinen Mestarien liigassa sitten kauden 2005-2006. 

Ottelun ratkaisuhetket koettiin reilun tunnin kohdalla. Ensin Dusan Tadic iski johtomaalin pilkulta Marko Livajalle punaisen kortin tuoneen käsivirheen jälkeen. Sama mies osui neljä minuuttia myöhemmin upean vastaiskun päätteeksi. 

Alla olevilla videoilla Ajaxin maalit. Juttu jatkuu niiden alla. 



Ottelutapahtumaa himmensi AEK- ja Ajax-fanien välillä nähty mellakointi ennen ottelua. Mellakkapoliisit ryntäsivät päättämään soihtujen ja pommien viskelyksi yltynyttä rettelöintiä, ja ainakin Ajax-fanit saivat osansa myös poliisien pampuista.  

Ajaxilla on nyt 11 pistettä E-lohkossa. Bayern München (10 pinnaa) voi napata lohkon toisen jatkopaikan Benfica-kotiottelussa myöhemmin tänä iltana. Siihen Bayernille riittää tasapeli.  

Illan toisessa klo 19.55 alkaneessa ottelussa tshekkiläinen Viktoria Plzen yllätti TsSKA:n Moskovassa 2-1-lukemin. Tulos varmisti Real Madridin ja Roman jatkopaikat G-lohkossa. Real ja Roma kohtaavat klo 22 alkavassa kamppailussa.  

Mestarien liiga C Morella tiistaina:

Lyon – Manchester City klo 21.50 C More Sport 1:llä
Juventus – Valencia klo 21.50 C More Sport 2:lla

Kaikki ottelut myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat