Mainos
UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

Ajax-pelaajat tunnistetaan – miten seura on säilyttänyt identiteettinsä?

2:57
Mestarien pöytä pohti Ajaxin identiteettiä

Hollantilaisseura Ajax on tullut vuosikymmenten saatossa tunnetuksi ainutlaatuisesta pelaajien kasvattamisesta ja kehittämisestä. C Moren jalkapalloasiantuntijat Mika Väyrynen ja Petri Pasanen pureutuivat Mestarien pöydässä Ajaxin identiteetin saloihin.

Hollantilaisseura tuottaa jälleen yksilöitä maailman terävimmälle huipulle. Viimeisimpänä kypsän hedelmän poimi Barcelona, joka teki ensi kaudesta alkavan 75 miljoonan euron sopimuksen 21-vuotiaan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongin kanssa.

Saman seuran on huhuttu haluavan myös amsterdamilaisten 19-vuotiaan topparin Matthijs de Ligtin. Mikä tekee Ajax-kasvateista erityisiä?

– Mulle Ajax-pelaaja on aikojen saatossa tarkoittanut sitä, että hän on hyvä pallon kanssa. Hahmottaa pelin, uskaltaa tehdä pallollisena ratkaisuja ja osaa liikkua kentällä. Aika kokonaisvaltainen pelaaja siis, C Moren asiantuntija Väyrynen kuvailee.

Petri Pasanen lisää, että kaikki maailman seurat haluavat rakentaa yhtenäisen peli-identiteetin, mutta Ajaxissa se tunnistetaan.

– Ne ihmiset, jotka ovat seuranneet paljon Ajaxin jalkapalloa, tietävät mitä pelissä tulee seuraavaksi tapahtumaan esimerkiksi Ajaxin puolustajan saadessa pallon. Se on vahvan identiteetin merkki.

Kaikki mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja