Mainos

"Ajattelin, että se olisi hauskaa" – tämän FB-ryhmän ainoa tarkoitus on haukkua siellä julkaisevien kuvat

Tämän Facebook-ryhmän kuviin on tarkoitus kommentoida halventavasti. Omaan kuvaan saapuneisiin kommentteihin ei saa vastailla.

Nettikiusaaminen on monelle ikävää todellisuutta, mutta entä he, jotka haluavat haukkuja kuviinsa? Facebookissa tällekin on oma ryhmä, kertoo Daily Mail.

Ryhmän nimi on ”Roast my sefie”, suomeksi siis ”roastaa selfieni”. Roastaaminen on termi, joka tarkoittaa henkilön haukkumista ja hänestä vitsailua. Kuviin onkin tarkoitus kommentoida henkilöä halventavasti.

Ryhmässä on jo kymmeniä tuhansia jäseniä, ja sillä on tarkat säännöt: kuvia saa lähettää vain omasta itsestään, ja huonolla itsetunnolla varustettuja kehotetaan ”painumaan hittoon”. Rasistiset ja syrjivät termit on kielletty.

Omaan kuvaan saapuneisiin kommentteihin ei saa vastailla sanallisesti; hyväksynnän haukkumiselle voi antaa esimerkiksi tykkäämällä kommentista tai jättämällä kommentiksi pelkän emojin.

Daily Mailin haastattelema entinen jäsen myöntää, ettei oikeastaan tiedä, miksi laittoi kuvansa ryhmään.

– Näin kaverini postaavan sinne ja ajattelin, että se olisi hauskaa ja jutustelua. Luulin, että suurin osa kommenteista olisi hyvässä hengessä annettuja, ja suurin osa olikin, mutta osa ihmisistä menee tarpeettomasti henkilökohtaisuuksiin siihen pisteeseen asti, ettei se enää ole hauskaa.

Ryhmiä on jo useita samanlaisia 

Ryhmästä on jo syntynyt useita kopioita, kuten Roast my selfie -sivu. Sen kuviin tulee yhtä julmia kommentteja, kuten ”jos sukupuolitaudeilla olisi naama, se olisi tämä”, ”en tiennytkään, että ihmiset kasvattavat vaginoita keskelle rintakehäänsä” sekä ”tämä kuva todistaa, että anaaliseksistä voi saada vauvan”.

Ryhmän inspiroimana on myös syntynyt ryhmä, johon julkaistaan K18-materiaalia. Ryhmän ylläpitäjän mukaan ainoat valitukset tulevat ihmisistä, jotka rikkovat sääntöjä.

– Kaikki täällä julkaisevat tietävät, mihin ovat ryhtymässä, ja heillä on hauskaa, ylläpitäjä vakuuttaa. 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.