Mainos

Äitien verkkosivuilla kiivas keskustelu: Pitäisikö isien viedä tyttölapset naisten vai miesten vessaan?

Vanhemmuutta käsittelevältä verkkosivulta alkanut keskustelu ruotii visaista pulmaa: mihin vessaan isien tulisi tyttölapsensa viedä?

Perheenäiti sai aikaiseksi kiihkeän väittelyn kirjoittaessaan aviomiehestään, joka oli vienyt pariskunnan tyttölapsen naisten vessaan vastoin äidin pyyntöä.

– Mieheni vei neljävuotiaamme naisten vessaan, kun tämän piti päästä tarpeilleen. Kerroin hänelle, etteivät naiset pidä miehistä naisten vessassa, joten mieheni pitäisi mennä tyttäremme kanssa miesten vessaan. Onko hän typerys vai ei? kirjoittaa äiti Mumsnet-verkkosivustolla.

Mielipiteet miehen käytöksen järkevyydestä vaihtelivat suuresti. Osa kommentoijista oli vakaasti sitä mieltä, ettei kaksilahkeisen kuulu astua jalallakaan naisten vessaan.

– Miehen olisi pitänyt viedä tytär miesten vessaan. Niin hänen isänsä ja isoisänsäkin tekivät. Tytön ollessa vanhempi hän voi mennä yksin naisten vessaan, kirjoittaa yksi kommentoija.

– Mielestäni on mielipuolista, että miehesi kuvittelee hänellä olevan oikeuden tulla naisten vessaan, komppasi toinen.

Eräs keskusteluun osallistunut oli jopa valmis ilmiantamaan miehen.

– Aviomiehesi paukuttelee rajoja. Aikuisten miesten ei tulisi ikinä olla naisten vessoissa. Jos olisin nähnyt miehesi, olisin ilmiantanut hänet henkilökunnalle.

Yksi kommentoija tosin huomautti, että naisten vessoissa käy miehiä myös esimerkiksi siivoushenkilökunnan muodossa.

Traumatisoiko miesten vessa?

Osa keskustelijoista oli vakuuttuneempia siitä, että naiset järkyttyvät miehestä vessassaan vähemmän kuin pikkutyttö miesten vessasta. Varsinkin miesten vessojen yleisissä tiloissa olevat urinaalit herättivät kauhistusta.

– Minua puistattavat edelleen lapsuudenmuistot miesten vessoista. Ne ovat kamalia. Useimmat muistoistani ovat ääniä ja hajuja, sillä isäni piti käsiään silmilläni suurimman osan ajasta, muisteli eräs kommentoija.

– Ymmärrän asiasta noussen kohun, mutta mieluummin näkisin silti isän naisten vessassa kuin nelivuotiaan miesten vessassa. Ei ole mitään takeita, mitä lapsi joutuu siellä näkemään. Olen muutaman kerran mennyt vahingossa miesten vessaan, eivätkä ne ole mukavia, vaan haisevia ja likaisia paikkoja, kirjoittaa toinen isän puolustaja.

– Minua ei häiritsisi mies naisten vessassa. Siellä ei ole mitään nähtävää. Lisäksi naisilla on tapana esimerkiksi baareissa pujahtaa miesten vessaan, joten en ymmärrä tästä asiasta noussutta äläkkää, kommentoi yksi keskusteluun osallistuja.

Kannatusta tyttölapsen helpotukseksi saivat myös lastenhoitohuoneet. Jos niitä ei löydy mailta halmeilta, on keskustelun perusteella isän syytä harkita vakavasti tyttärensä mielenterveyden ja kasvojensa säilyttämisen välillä.

***

2:14

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja