Äiti uhkasi 7-vuotiasta poikaansa veitsellä ja löi toistuvasti – poika pelkäsi kuolevansa

Espoon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1984 syntyneen naisen hänen lyötyä poikaansa ja uhattua tätä veitsellä.

Tekohetkellä 7-vuotiaaseen poikaan kohdistuneet rikokset tapahtuivat vuosina 2014 ja 2015. Nainen oli toistuvasti lyönyt poikaansa avokämmenellä kasvoihin, kun hän suuttui pojalleen tämän tekemistä tuhmuuksista. Myös pojan isäpuoli tuomittiin vastaavasta teosta.

Video: Perheväkivalta on asiantuntijan mukaan yhä yllättävän yleistä Suomessa.

Pelotta perheväkivaltaa vastaan 6:44

Huusi pojalle veitsi kädessä

Eräällä kerralla poika oli tullut koulusta, ja kotona äiti oli huutanut hänelle niin, että hänen kädessään ollut veitsi oli lähellä pojan rintaa.

Äiti suuttui pojalle saatuaan tietää Wilma-palvelusta jostain poikaa koskeneesta asiasta. Poika itse koki tapahtuman uhkaavana. Hän kuvaili ajatelleensa, että äiti ei enää välitä hänestä ja että hän kuolee.

Poika otettiin sittemmin huostaan äidin väsyttyä. Poika asui nyttemmin isänsä luona. Poika kertoi kuulusteluissa, ettei hän enää uskaltanut väittää äidilleen vastaan, vaikka välit sittemmin parantuivat.

Tuomittiin useista rikoksista

Äiti tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja petoksesta.

Petostuomio tuli siitä, että nainen kaasona toimiessaan jätti maksamatta ystävänsä häiden tuhansien eurojen suuruiset kulut ne järjestäneelle taholle. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan pojalleen yhteensä 1800 euroa kivusta, särystä, muusta tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä.

Pojan isäpuoli tuomittiin pahoinpitelystä 35 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuli myös korvata pojalle 200 euron teosta.

Lue myös:

    Uusimmat