Mies yritti tappaa syntymättömän vauvansa polkemalla aviopuolisonsa alavatsaa: "Kyllähän minua hänestä varoitettiin" – ehdollinen tuomio pysyi hovissa

Syntymättömmän lapsensa surmaamista yrittäneen miehen ehdollinen vankeustuomio pysyi hovioikeudessa. Mies oli potkinut puolisoaan vatsaan tarkoituksenaan surmata syntymätön lapsi.

Mies oli Torniossa syyskuussa 2017 potkaissut viidennellä kuulla raskaana ollutta puolisoaan jalkapohjalla vatsaan, kaatanut naisen lattialle sekä potkaissut ja lyönyt vatsaa muutamia kertoja.

Juttu jatkuu videon jälkeen:

10:57
Lähisuhdeväkivalta voi jatkua vielä vuosia eron jälkeen. Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa maaliskuussa.

Naapuri keskeytti pahoinpitelyn

Tapahtumaketju liittyi riitaan parisuhteen jatkamisesta ja henkilöiden yhteisen lapsen tulevaisuudesta. Mies oli pahoinpidellyt myös paikalla ollutta naisen ystävää.

Teko keskeytyi naapurin tultua paikalle huutojen vuoksi.

Vuonna 1991 syntynyt mies oli viime joulukuussa tuomittu 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittoman raskauden keskeyttämisen yrityksestä. Mies määrättiin myös korvaamaan uhrille 2000 euroa kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä.

Mies oli vaatinut hovioikeudessa syytteiden hylkäämistä, väittäen kyseessä olleen hänen huonosta kielitaidostaan johtuva väärinymmärrys. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota tai korvattavia summia.

"Minua varoitettiin ottamasta häntä takaisin"

Teon kohteeksi joutunut nainen antoi MTV Uusille haastattelun tapahtuneesta.

Pari oli eronnut jo aiemmin väkivallan vuoksi, mutta raskauden tultua ilmi he olivat menneet naimisiin. Liitto solmittiin vain viikkoja ennen syntymättömään lapseen kohdistunutta väkivaltaa.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, kyllähän minua hänestä varoitettiin. Meillä oli kuukauden ero välissä, kun hän löi minua avokämmenellä. Kyllä minua varoiteltiin ottamasta häntä takaisin, nainen kertoi haastattelussa.

– Kun oli vaaleanpunaiset rakkauslasit päässä, en kuunnellut niitä varoituksia.

Hän kuvaili pitävänsä miehen saamaa rangaistusta naurettavana. Hän ei kuitenkaan valittanut tuomiosta.

Pahoinpitelyllä ei onneksi ollut lopulta seurauksia syntymättömälle lapselle. Pieni poika syntyi terveenä helmikuussa 2018. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja