Mainos

Nuori isä pahoinpiteli keskosena syntyneelle pojalleen aivovamman: Ravisteli ja löi sylilasta – mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

1:47
Pääkaupunkiseudulla on 5–10 vauvojen ravistelutapausta vuodessa.

Nuori isä tuomittiin viime vuoden maaliskuussa Oulussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, jossa uhrina oli miehen oma kolmen kuukauden ikäinen lapsi.

Teon taustalla oli ilmeisesti miehen yliväsymys ja turhautuneisuus keskosena syntyneen lapsen hoitoon. Itse teolle ei kuitenkaan ollut todistajia, vaan tuomio perustui lääkärinlausuntoihin. Lääkärit pitivät kaltoinkohtelua erittäin todennäköisenä vammojen syynä.

– Lääkärit ovat nimenomaisesti todenneet, että lapsen vammat sopivat ravisteluun, vääntämiseen ja/tai lyömiseen. Vauva ei kykene aiheuttamaan edes mustelmiaan itse, saati vakavampia vammojaan, tuomiossa todetaan.

Murtumia eri puolille vartaloa

Vauvalle oli aiheutunut aivovamma, aivoverenvuotoa ja murtumia esimerkiksi kylkiluihin ja kalloon. Oikeus piti puolustuskyvyttömään ja isästään riippuvaiseen poikavauvaan kohdistunutta tekoa erityisen julmana.

Oikeuden mukaan sitä ei pysty vielä arvioimaan, millaisia vammoja ja haittoja lapselle vammoista tulevaisuudessa seuraa.

15 000 euron korvaukset

Oikeus tuomitsi vuonna 2001 syntyneen miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Hänet tuomittiin lisäksi 80 päiväsakon rangaistukseen.

Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan pojalle 11 000 euroa korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi mies määrättiin maksamaan 3500 euroa korvauksena kärsimyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja