Äiti tykitti puolimaratonilla ennätystuloksen lastenrattaiden kanssa: "Elämäntyyliä ei pidä joutua uhraamaan lasten vuoksi"

0:36

Cynthia, 34, juoksi Missoulan puolimaratonilla ennätysajan, vaikka hän työnsi samaan aikaan kolmea lastaan rattaissa. Äiti haluaa, että lapset innostuisivat hänen tapaansa liikunnallisesta elämäntyylistä.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten rintoihin saa uutta ryhtiä treenin avulla.

34-vuotias montanalainen Cynthia Arnold juoksi Missoulan naisten puolimaratonilla lastenrattaita työntävien naisten sarjan uuden ennätysajan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen aika oli tunti ja 29 minuuttia. Hän paransi aiempaa rattaita työntävien naisten ennätystä 18 minuutilla.

Kokonaiskilpailussa hän kiri sijalle 14, ja omassa ikäluokassaan hän tuli kolmanneksi.

Halusi innostaa lapsia liikunnan pariin

Kyydissä hänellä oli kolme lastaan. Vanhimmalla ikää on kuusi vuotta, keskimmäisellä kolme ja nuorin on 11 kuukautta vanha.

Cynthia ei kuitenkaan tavoitellut kisassa mainetta ja mammonaa, vaan hän halusi tehdä aktiivisen elämän tutuksi lapsilleen, kertoo muun muassa Metro-lehti.

Innokas juoksija jo koulussa

Jo kouluajoista lähtien Cynthia on ollut innokas juoksija ja osallistunut moniin kilpailuihin myös yliopistossa.

Äidiksi tultuaan hän ei halunnut luopua liikunnallisesta elämäntyylistään. Niinpä hän alkoi juosta, kun vei lapsiaan päiväkotiin.

Tästä johtuen hänen aviomiehensä ehdotti, että hän voisi lähteä puolimaratonille.

– Lasten takia ei pitäisi joutua uhraamaan tällaista elämäntyyliä. Lasten pitää myös tajuta, että tällaiset ratkaisut ovat normaaleja ja hyviä, Cynthia kertoo Runners World -lehdelle.

Mieluummin ulkoilua kuin piirrettyjä

Lisäksi Cynthia haluaa, että lapset eivät vain nököttäisi neljän seinän sisällä.

– Jos pystyn sytyttämään heissä rakkauden luontoa ja ulkoilua kohtaan, ja mikäli he keskittyvät laskemaan perhosia ja katsomaan sudenkorentoja tai heinäsirkkoja, se on pitkällä tähtäimellä paljon parempi kuin piirrettyjen tuijottaminen lauantaiaamuisin.

Lapset muuttivat asennetta juoksemiseen

Ennen äidiksi tuloaan Cynthia keskittyi juostessaan enemmän ulkonäköönsä ja siihen, että hän saavutti lenkillään tietyt tavoitteet. 

Kun hän palasi takaisin juoksuharrastuksen pariin, hän tajusi, että oikeastaan tärkeää oli vain se, että lapset olivat turvallisesti rattaissa eivätkä itkeneet lenkillä.

Hetki vanhempana eikä juoksijana

Viimeisillä metreillä ennen maaliviivaa Cynthia oli tyytyväinen siitä, että oli ottanut lapsensa mukaan.

– Hetkessä oli kyse enemmän vanhemmuudesta kuin juoksemisesta, hän kertoo.

Tilanne sai Cynthian herkistymään, mutta lapset vain hymyilivät ja söivät tikkareitaan tietämättä, että äiti oli juuri tehnyt maailmanennätyksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja