Äiti tuskaili kolmen lapsensa kanssa, kun lapseton Helena kertoi mielipiteensä: "Paras ja yksinkertaisin neuvo, jonka olen koskaan saanut"

2:23
Vapaaehtoista lapsettomuutta pitää edelleen selitellä – miksi?

Libby-Jane oli juuri menettänyt hermonsa kolmelle pikkulapselleen, kun hänen lapseton ystävänsä Helena laukaisi kuolemattoman neuvon. – Tuntui siltä kuin hän olisi vain pyyhkäissyt stressini pois, Libby-Jane kuvaa.

Libby-Jane Charlestonilla on kolme lasta. Yrittäessään erään kerran imettää nuorimmaistaan, hän sai hyvän lastenhoitoneuvon – naiselta, jolla ei ole lapsia lainkaan. 

Libby-Janen kaksoset olivat juuri kaataneet kaakaojauhepurkin keittiön lattialle, minkä vuoksi hän menetti hermonsa. Libby-Jane komensi katrastaan, kun hänen ystävänsä Helena saapui paikalle.

– "Luojan kiitos, olet täällä", minä huusin, mikä oli aika sopivaa huomioon ottaen, että ystäväni on paikallisen kirkon pastori, Libby-Jane muistaa Honey9-sivustolla.

Tällainen oli Helenan paras neuvo

Helena näki kaoottisen tilanteen ja halusi auttaa. Libby-Jane alkoi avautua hänelle siitä, miten vaikeaa hänen elämänsä onkaan.

– Helena antoi minun jatkaa valitustani samalla, kun teki itselleen kupposen teetä, ja antoi sitten minulle parhaan ja yksinkertaisimman neuvon, jonka olen koskaan saanut: "Rentoudu, kulta. He ovat vain lapsia", Libby-Jane muistaa.

– Ja hän oli oikeassa. Minua kosketti erityisesti kohta "he ovat vain lapsia". Hehän olivat vain lapsia, ja mikä tärkeämpää, minun lapsiani.

Lasten aiheuttama stressi ei ollut mitään työlämään verrattuna

Libby-Jane tajusi, että vaikka elämä pikkulasten kanssa on stressaavaa, se ei ole yhtä stressaavaa kuin elämä töissä: lasten aiheuttama kaaos ei ollut yhtä kamalaa kuin se, että Libby-Jane sai huudot töissä tai joutui työtoverinsa ahdistelemaksi.

– Kun aloin ajatella kaikkia muita asioita, jotka ovat aiheuttaneet minulle stressiä työelämässäni, ajatus kahdesta lapsesta kaatamassa kaakaojuomajauhetta lattialle samalla, kun yritän rintatulehdukseni kanssa imettää kolmatta lasta, alkoi tuntua jopa nautinnolliselta.

"Oli upeaa kuulla hänen yksinkertaiset sanansa"

Nyt Libby-Janen lapset ovat jo teini-ikäisiä. Kun perheessä tapahtuu jotakin stressaavaa, hän muistaa Helenan sanat.

– Oli upeaa kuulla hänen yksinkertaiset sanansa. Tuntui kuin hän olisi vain pyyhkäissyt stressini pois, Libby-Jane kuvaa.

– Se oli mahtava muistutus siitä, ettei minun pidä ylireagoida. Kun koet olevasi stressaantunut, joskus siitä pääsee eroon yksinkertaisella neuvolla ja se on kaikki, mitä tarvitaan, jotta asiat näkee oikeissa mittasuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja