Mainos

Äiti paljastaa jättävänsä 5-vuotiaan lapsensa joskus yksin kotiin: "Hän on järkevä lapsi"

Keskustelupalstan äiti sai kauhistuneita kommentteja paljastuksensa jälkeen.

Mumsnet-keskustelupalstan äiti sai kauhistuneita kommentteja paljastuksensa jälkeen.

Kaikki alkoi tekstistä, jonka kirjoittaja kertoo olevansa huolissaan ystävänsä lapsen tilanteesta. Kirjoittajan mukaan hänen ystävänsä jättää viisivuotiaan lapsen yksin kotiin, jos ystävän täytyy käydä nopeilla, noin vartin vievillä asioilla.

Tekstissä pohditaan, onko kyseessä surkea osoitus vanhemmuudesta vai sittenkin rikos, kertoo Daily Mail. Moni vastaaja oli sitä mieltä, että lapsen jättäminen itsekseen on kammottava idea.

Kaikista tilanne ei kuitenkaan ollut huolestuttava, sillä erään keskusteluun osallistuneen äidin mukaan viisivuotiaan voi hyvin jättää kotiin yksin. Kirjoittaja itse kertoi jättäneensä viisivuotiaan lapsensa usein yksin noin kymmeneksi minuutiksi.

– En ole kaltoin kohteleva vanhempi. En koskaan jättäisi häntä nukkumaan niin, että hän herää yksin. Kerron hänelle, mihin menen ja kauanko olen poissa… Hän on järkevä lapsi.

Muiden keskustelijoiden mukaan viisivuotiaalla ei vielä ole ymmärrystä esimerkiksi vaaraan joutumisesta, ja lapsi voisi vahingossa laittaa esimerkiksi hellan päälle. Eräs poliisiksi itseään tituleeraava keskustelija kertoo pidättäneensä äidin, koska tämä jätti lapsensa yksin kotiin ja meni kampaajalle.

Englannissa suosistus on, ettei alle 12-vuotiasta lasta tulisi jättää yksin milloinkaan. Alle 16-vuotiasta ei saisi jättää yksin yöllä. Suomen laissa ei määritellä, milloin lapsen voi jättää yksin kotiin. Lastensuojelulain mukaan viranomaisten on kuitenkin puututtava tilanteeseen, jos hoidon laiminlyönti vaarantaa lapsen kehitystä.

2:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.