Mainos

"Tajusin, että olin saattanut tehdä vakavan arviointivirheen" – jättäisitkö vauvan yksin hotellihuoneeseen nukkumaan?

Pari jätti lapsen nukkumaan omaan vauvansänkyynsä videomonitorin valvontaan. Vasta myöhemmin he tajusivat, ettei tällaista toimintaa katsota hyvällä.

Telegraph-lehdessä Frequent Crier -nimeä käyttävä, anonyymi äiti kertoo viikonloppumatkastaan, jonka aikana hän ja hänen aviomiehensä jättivät perheen 11-kuisen vauvan yksin hotellihuoneeseen. Pari jätti lapsen nukkumaan omaan vauvansänkyynsä videomonitorin valvontaan.

– Söimme, joimme ja olimme palanneet huoneeseen harjaamaan hampaitamme ja riisumaan ninjamaisella varovaisuudella iltakymmeneen mennessä. Vasta seuraavana päivänä tajusin, että olin saattanut tehdä vakavan arviointivirheen. Kun kuvailin rennosti iltaamme ystävillemme, sain huolestuneita katseita, Crier kuvaa.

– "Voi, hotellit eivät toimi meille", yksi heistä sanoi. "Emme koskaan jättäisi lapsia yksin. Se ei vain ole riskin arvoista." Pöydän ympärillä syntyi nopea ja täysi yhteisymmärrys: olimme ainoat vanhemmat, jotka olivat valmiita jättämään nukkuvan vauvan hotellihuoneeseen yksin. Muut vanhemmat, joille juttelin tällä viikolla, olivat samaa mieltä siitä, että olimme tehneet kamalan, huolimattoman teon; he ilmaisivat tekoamme kohtaan kaikkea täydestä epäuskosta aina empaattiseen ymmärrykseen siitä, että tämä on asia, joka jakaa jopa kaikkein yhtenäisimpien vanhempiparien mielipiteet.

Crier kertoo olleensa shokissa tilanteen vuoksi. Hän uskoo, että pelko tai todella epätodennäköisen tapahtuman pelko ohjailee muiden vanhempien elämää. Äidin mukaan osa vanhemmista ajelee pyörällä Lontoon liikenteessä vauvansa kanssa, mitä hän itse ei koskaan tekisi.

– Itse puhun vain siitä, että annan vauvani nukkua rauhassa huoneessa ilman minua, kuten hän tekee joka yö. Onko tämän päivän tilanne todella se, että vanhempia, jotka tekivät, kuten minä, voitaisiin syyttää heitteillejätöstä?

"Itse olisin huolissani myös tukehtumisesta tai tulipalosta"

Perhe kävi tarkistamassa vauvan tilan 20 minuutin välein. Myös henkilökunta vakuutti, että kertoisi, jos kuulee vauvan itkevän. Hotellissa vieras ei kuitenkaan voi olla varma, kuka huoneeseen pääsee, toisin kuin kotonaan.

– Mikä todella on todennäköisyys sille, että yksi niistä muutamista ihmisistä, joilla on pääsy hotellihuoneesi avaimeen, haluaisi ja kykenisi vahingoittamaan vauvaasi? En tiedä tarkkaa todennäköisyyttä, mutta se on käsittämättömän pieni. Aivan liian pieni, että tuhlaisin illan istuen lapsen kanssa hiljaisuudessa ja pimeässä.

Aiheesta ovat keskustelleen esimerkiksi Mumsnet-sivuston äidit. Suurin osa keskustelijoista uskoo, ettei vauvan jättäminen yksi ole koskaan hyväksyttävää. Yksi keskustelija jopa syyttää anonyymiä äitiä siitä, ettei tämä taida haluta olla äiti.

– Jotkut ihmiset näkevät vain vauvan kidnappaamisen tai pahoinpitelyn vaaran; itse olisin huolissani myös tukehtumisesta tai tulipalosta, toinen kirjoittaja kertoo.

Äänestys

Jättäisitkö vauvan yksin hotellihuoneeseen?

Kyllä

En

Jättäisitkö vauvan yksin hotellihuoneeseen?

Kyllä 11%

En 89%

11%
89%
ääniä 860 kpl

***

0:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.